Transparența cheltuirii banilor publici la Piatra-Neamț, țeapa dată de PNL și USR pietrenilor

În anul 2017, prin HCL 238/28/09/2017 consilierii PNL de la primăria Piatra-Neamț au decis să spună pietrenilor pe ce se cheltuie toți banii din bugetul local. Hotărârea nu s-a aplicat niciodată și nu se aplică nici acum, iar Prefectura Neamț ar trebui să ne răspundă de ce, să îi sancționeze pe cei care se fac vinovați de neaplicare și să impună aplicarea acestei HCL.

În 2021 au venit cei de la USR, mai precis actualul viceprimar Marius Irimia, cu alt proiect care a devenit HCL de ziceai că o sa ne spună și câți metri de hârtie igienică va avea fiecare sul cumpărat din banii pietrenilor. E vorba de HCL 28/25/02/2021, o hotărâre care nu s-a aplicat niciodată și nu se aplică nici acum, iar Prefectura Neamț ar trebui să ne răspundă de ce, să îi sancționeze pe cei care se fac vinovați de neaplicare și să impună aplicarea acestei HCL.

Sincer, nu prea înțelegem ce rol are consiliul local atât timp cât deciziile luate de acesta nu se respectă chiar de către primărie, iar cetățenii sau jurnaliștii care vor să afle pe ce se cheltuie banii la primărie sau la unitățile subordonate ori la școlile din oraș trebuie să facă cereri scrise sau să afle pe surse.

Este clar că după ce au ajuns la butoane cei de la PNL și USR au uitat chiar de propriile lor proiecte și hotărâri legate de transparența cheltuirii banilor publici. Acești politicieni de la PNL și USR vor veni în curând din nou să vă ceară votul, dar cu siguranță nu vă vor mai promite transparență în cheltuirea banilor publici sau, cine știe, la ce tupeu au când mint electoratul e posibil să mai promită o dată cai verzi pe pereți.

Rugăm Prefectura Neamț să oblige primăria să respecte HCL-urile de mai sus și să nu dea amenzi administrative decât dacă le poate da nominal, că dacă amendează primăria tot pietrenii plătesc amenda.

Iosub Robert

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate