Traseul calamitat pe la Duruitoarea, reamenajat doar pentru cei experimentați și bine echipați

Salvamont Neamț a anunțat sâmbătă, 7 mai, că s-au început lucrarile de amenăjari tehnice pentru ca traseul Cascada Duruitoarea – Piciorul Șchiop – Cabana Dochia – Vf. Toaca să poata fi parcurs odată cu începerea sezonului de vară.

În vara trecută, câteva porțiuni dificile ale rutei turistice parcurse în fiecare an de câteva zeci de mii de turiști au fost afectate de calamități. Traseul a trebuit închis circulației turistice.

Nu sunt lucrări ample fiindcă nu avem nici capacitatea tehnică, nici umană și nu ăsta este rolul nostru în munte, dar până la implementarea unor proiecte de investiții ulterioare ale Consiliului Județean Neamț pentru care s-a primit aprobare și finanațare, încercăm să înlăturăm toate pericolelel iminente, arbori, fragmente mari de rocă și elemente ale fostelor amenajări instabile sau distruse parțial.

În paralel montăm elemente de siguranță care pot fi folosite de turiști ca să traverseze zonele mai dificile. Traseul va fi practicabil în aproximativ o săptămâna și este recomanadat turiștilor experimentați și echipați corespunzător.

a transmis Salvamont Neamț

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate