Trebuie oprită construcția culoarelor de mobilitate din Piatra-Neamț. Ea trebuie realizată cu respectarea legii, nu în bătaia de joc a lui Carabelea și a PNL

Este intolerabil ca un proiect de milioane de euro pentru construcția culoarelor de mobilitate urbană să fie demarat cu încălcarea legii, fără schimbarea țevilor expirate ca termen de viață de sub drumurile ce vor fi reabilitate, invocându-se, în bătaie de joc, un așa-zis caracter de urgență al lucrărilor. Adică vor să termine repede și oricum lucrările, înainte de alegeri, să facă poze și, după aceea, cum s-a întâmplat de fiecare dată la Piatra-Neamț după alegeri, să spargă asfaltul ca să repare conductele.

Nimeni nu se opune niciunui proiect major de investiții, mai ales pe străzile din Piatra-Neamț care arată ca după război. Reabilitarea străzilor principale din Piatra-Neamț este o investiție necesară, dar trebuie făcută cu cap. Nu asfaltăm peste conductele vechi ca mai apoi să spargem asfaltul și să fim obligați să dăm și banii europeni înapoi, doar că aceste aspecte nu interesează. PNL și aliații din Consiliul Local Piatra-Neamț sunt străini de aceste lucruri pe care ei le votează și pe care pietrenii le vor deconta.

Competența celor de la primărie în materie de reabilitări de drumuri și culoare de mobilitate este compromisă definitiv, iar suspiciunile noastre sunt cât se poate de îndreptățite, ba, mai mult, sunt argumentate cu acte oficiale, nu cu propagandă politică, așa cum își argumentează cei din PNL acțiunile. Să nu uităm de stațiile de autobuz cumpărate de primăria Piatra-Neamț la niște prețuri astronomice, să nu uităm de animalele din gradina zoo desființată, animale despre care s-a spus că vor merge în sanctuare și de fapt au fost băgate în alte pușcării de animale în condiții mai proaste ca la Piatra-Neamț, să nu uităm de cum s-a făcut un trotuar peste calea ferată la ștrand de 50.000 euro, cum s-a făcut un loc de joacă de 100.000 euro și multe alte cheltuieli aberante făcute de PNL la Piatra-Neamț, de un PNL care nu găsește resurse financiare acum să schimbe câteva conducte de sub străzile pe care vrea să le asfalteze.

În concluzie, solicităm echipei PNL care conduce primăria Piatra-Neamț să oprească lucrările la culoarele de mobilitate și să se apuce de ele abia după ce se schimbă conductele expirate de sub străzile pe care vrea să le reabilitate. Pietrenii s-au săturat să vadă asfalt nou și după scurt timp să îl vadă spart că mai trebuie schimbată sau reparată o conductă veche de sub șosea.

Toată lumea vrea investiții în străzile din Piatra-Neamț, dar numai cu respectarea legii în cheltuirea banilor publici. După cum se vedem și din documentul de jos, primăria e atenționată și acum, în ceasul al 12-lea să schimbe țevile, dar nu face nimic, încălcând la lumina zilei avizul primit de la compania de apă și emițând în mod ilegal și o autorizație de construcție care nu respectă un aviz acordat condiționat.

Iată avizul primit în mod CONDIȚIONAT acum doi ani de către primăria Piatra-Neamț.

Iată atenționarea companiei de apă de zilele acestea, după doi ani de la acordarea avizului condiționat, ani în care primăria nu a schimbat niciun centimetru de țeavă expirată, dar a cumpărat stații de autobuz de milioane de euro și a cheltuit alte milioane de euro pe tot felul de lucruri care nu erau prioritare pentru Piatra-Neamț.

Pe aceeași temă mai puteți citi și:

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate