Trebuie retrase autorizațiile taximetriștilor infractori care distrug viitorul copiilor din Piatra-Neamț

Arhivă

În Piatra-Neamț există taximetriști care oferă spre vânzare, în special copiilor, substanțe halucinogene sau, cum se numesc ele popular, ”etnobotanice”.

Deși poliția și-a făcut treaba și pe unii dintre ei i-au prins, au stat arestați și au fost trimiși în judecată sau chiar condamnați pentru trafic de substanțe halucinogene, patronii de mașini de taxi, în inconștiența lor și goana după bani, îi angajează înapoi pe acești traficanți dovediți care își reiau activitatea.

Primăria, mai precis Consiliul Local Piatra-Neamț, ar trebui să revizuiască urgent modul în care se dau autorizațiile de taxi în Piatra-Neamț și să nu mai permită celor care au fost dovediți ca traficanți să practice taximetria sau celor care sunt anchetați pentru trafic să li se suspende dreptul de a practica taximetria până la soluționarea definitivă a cauzei.

Facem acest anunț de avertizare, deoarece am primit deja a treia reclamație de la un părinte căruia i-a povestit copilul său că i s-a propus de către un taximetrist să cumpere ”etnobotanice”.

Din păcate, suntem în țara unde traficanții au mai multe drepturi decât cetățenii cinstiți și putem da nume și numere de înmatriculare de la taxi, dar cei de la poliție sau DIICOT știu exact cine sunt aceștia și nu le pot restricționa dreptul de a face taximetrie. Asta pot face doar primăria și consiliul local, desigur dacă își fac timp și pentru lucruri cu adevărat importante pentru pietreni. Acest lucru e important și pentru breasla taximetriștilor onești care au de suferit din cauza unor „uscături”.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate