Trei bazine din Ștrandul Municipal s-au redeschis publicului

Activitatea la 3 din cele 4 bazine ale Ștrandului Municipal a fost reluată de astăzi, sâmbătă, 12 august, începând cu ora 15.00: bazinul mare (pentru adulți) și cele două bazine din zona VIP. Decizia a fost luată urmare a rezultatelor analizelor efectuate la probele de apă prelevate în data de 10 august de către medicii specialiști ai Direcției de Sănătate Publică Neamț – Serviciul Control în Sănătate Publică.

Conform datelor comunicate pe parcusul zilei de sâmbătă de către reprezentanții DSP Neamț, calitatea apei din cele 3 bazine se încadrează în parametrii corespunzători pentru îmbăiere.

Pentru bazinul mic (destinat copiilor) se va menține, însă, măsura suspendării activității pentru încă 24 de ore, deoarece valorile de concentrație ale clorului depășesc parametrii standard. Duminică dimineață, 13 august, vor fi efectuate noi analize, urmând ca bazinul mic să fie redeschis în cursul zilei, dacă probele de apă vor fi corespunzătoare din punct de vedere fizico-chimic.

Decizia de redeschidere a celor 3 bazine a fost luată la două zile după ce accesul publicului a fost interzis temporar, în urma unor rezultate neconforme ale calității apei (necorespunzătoare din punct de vedere bacteriologic). În perioada în care activitatea a fost suspendată, s-au efectuat operațiuni de schimbare și tratare a apei.

Apa din bazinele Ștrandului Municipal este supusă periodic unui proces de tratare, clătire și împrospătare, iar cu frecvență zilnică este analizată din punct de vedere chimic. De asemenea, calitatea apei de îmbăiere este supravegheată printr-un program de monitorizare derulat împreună cu specialiștii din cadrul DSP Neamț.

informează Primăria Piatra-Neamț

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate