Trei copii premianți vor rămâne pe întuneric din cauza facturilor uriașe. APEL UMANITAR – Asociația Născută Înger Piatra-Neamț

Asociația Născută Înger din Piatra-Neamț face un nou apel către cei care pot ajuta la rezolvarea unei situații delicate.

O familie cu 3 copii deosebiți se află într-un mare impas financiar din cauza lipsei locurilor de muncă. Au făcut mari eforturi să își susțină copiii în pasiunea lor, să își facă o casă, iar acum sunt în pragul de a rămâne fără curent din cauza unei facturi foarte mari și imposibil de plătit din resurse proprii. Nimeni nu își dorește să ajungă să ceară ajutor, după ce a muncit ani de zile să își construiască o viață independentă, însă, din păcate, acestea sunt vremurile în care trăim. Doar solidaritatea ne mai poate salva.

Ieri am primit o lecție despre iubire, despre sacrificiu și despre oamenii frumoși ai acestei țări. Oameni care își doresc să construiască ceva, să fie sprijin familiei lor și comunității, însă obstacolul unui loc de muncă îi împiedică să își împlinească visele și se afundă într-un abis din care nu prea mai zăresc luminița.

Trei prunci minunați cu pereții plini de diplome și medalii, o mamă care face și imposibilul pentru ei. Un tată care pleacă de dimineață și ajunge noaptea cu plata unei zile de muncă să aibă ce le pune pe masă. Au nevoie de ajutorul nostru până își revin din acest impas, să nu-i ignorăm și noi.

Au o factură de 5800 lei de plată și au nevoie de sprijin pentru concursurile copiilor. Riscă să rămână fără curent. Sunt foarte muncitori și minunați, au lucrat în străinătate și au investit tot ceea ce au făcut într-o casă.

Mulțumesc celor care m-au auzit și când am tăcut, mulțumesc pentru gândurile voastre, mulțumesc că mi-ați fost alături în aceste momente dificile. O perioadă care mi s-a părut o veșnicie, am fost prinsă între un timp real și unul cotidian. Prima lecție învățată a fost cea a răbdării! Am învățat că timpul este prea scurt din cauza fugii noastre permanente către „niciunde” și nu ne mai permite să vedem lucrurile mărunte, cele care de fapt alcătuiesc viața, speranța, însăși existența. De când nu mai privisem o frunză, parcă uitasem de frumusețea și importantă existenței sale!

Am învățat că povestea fiecăruia este scrisă de el însuși, că nimic din ceea ce cauți în scrierile altuia nu este scrierea ta! Totul este în tine! Am învățat că iubirea nu are limite, nu se oprește în față unui mormânt sau a unui necaz. Am învățat că iubirea nu are chip, nume, dimensiune pentru că este însuși Dumnezeu! Am învățat că împreună formăm un întreg, că misiunea mea este și a voastră, că iubirea de om și divin ne ajută să schimbăm ura-n iubire, întunericul în lumină!”, a declarat Carmen Suciu de la Asociația Născută Înger Piatra-Neamț.

Iată cele două mesaje primite de la mama copiilor, aflată într-o situație disperată:

Eu caut un loc de muncă, toată lumea îmi spune să plec în afară, dar să las 3 copii în clasele a 2-a, a 4-a și a 8-a, nu mă lasă inima…Ei sunt cuminți, credincioși, dar tot copii sunt. Și ce muncește soțul, nu ne descurcăm să strângem să plătim…”

Bună ziua. Îmi cer scuze pentru deranj, din nou. Am un mare necaz și nu știu la cine să mai apelez. Suntem într-o situație critică. În pericol de a rămâne fără curent electric după ce am primit o factură astronomică…3 copilași cu burse de merit și peste 100 de premii la muzică populară sunt în situația asta… Nimeni nu ne ajută cu nimic, tot ce fac este pe cheltuiala noastră. Au fost invitați la câteva evenimente și așa am reușit să strângem niște bănuți cu care să ne pregătim de școală *din munca lor practic. …Nu doresc să deranjez, dar chiar nu știu la cine să mai apelez… Vă mulțumesc din suflet.

Cei care pot oferi ajutor o pot contacta pe Carmen Suciu la telefon 0770 405 849 sau pe Facebook aici.

Pentru donații cu mențiunea „ajutor familia Lupu”:

RON: RO58BTRLRONCRT0345309301
EUR: RO08BTRLEURCRT0345309301
Beneficiar: Asociația Născută Înger Piatra-Neamț

CUI 36063530
Codul SWIFT/BIC: BTRLRO22
Revolut 0742451007

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate