Trei persoane s-au autoevacuat dintr-o casă cuprinsă de flăcări (NEAMȚ)

Imagine ilustrativă

Azi noapte, la ora 23:45, prin apel la 112, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la o casă în localitatea Almaș din comuna Gârcina.

La locul solicitării s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Piatra Neamț cu două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD.
La sosirea forțelor de intervenție incendiul se manifesta generalizat, atât la acoperișul cât și interiorul unei case. Din interiorul casei, două femei și un bărbat s-au autoevacuat până la sosirea pompierilor.
Pompierii au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului. Au ars acoperișul casei pe o suprafață de aproximativ 50 mp și bunurile materiale din interiorul acesteia (obiecte de mobilier, articole de îmbrăcăminte, documente etc).
Cauza probabilă de producere a incendiului a fost amplasarea necorespunzătoare a materialelor combustibile față de sistemele de încălzire.
Nu au fost victime
, a transmis Lt. Irina Popa, ISU Neamț.

RECOMANDĂRI
‼ Pentru a preveni producerea unor astfel de evenimente ce pot avea urmări deosebit de grave, prin pierderea de vieți omenești și pagube materiale importante, pompierii nemțeni reamintesc cetăţenilor importanța respectării măsurilor de prevenire a incendiilor:

✔NU folosiţi soba decât cu uşiţa închisă;
✔Aşezaţi o tăviţă metalică în faţa sobei, în dreptul uşiţei de vizitare;
✔NU adormiţi niciodată cu focul aprins în sobă;
✔NU aşezaţi materiale combustibile în apropierea sobei sau pe aceasta;
✔NU aprindeţi focul în sobe prin stropire cu benzină, petrol sau alte lichide combustibile;
✔NU folosiţi decât materialul combustibil pentru care a fost destinată soba şi evitaţi supraîncărcarea acesteia;
✔Stingeţi focul din sobă înainte de a părăsi locuinţa;
✔NU lăsaţi niciodată copiii nesupravegheaţi cu soba aprinsă ori aparatele de încălzire electrice în funcţiune;
✔Asiguraţi verificarea, repararea, izolarea termică și curăţarea periodică a sobelor și a coșurilor de fum, numai cu personal autorizat;
✔NU depozitaţi în podurile locuinţelor plante furajere, materiale inflamabile sau materiale combustibile (textile, hârtie, lemne,etc.) care s-ar putea aprinde de la coşurile pentru evacuarea fumului;
[10:33, 9/26/2022] Popa Irina ISU: În data de 25.09.2022, ca urmare a unui apel la 112, echipa pirotehnică din cadrul ISU Neamț a intervenit în comuna Brusturi pentru asanarea mai multor elemente de muniție.
Un tânăr de 19 de ani, cu ajutorul unui detector de metale, a descoperit o bombă de aruncător de calibru 82 mm și 17 cartușe de calibru 7,62 mm.
Echipa pirotehnică, cu ajutorul echipamentelor specifice din dotarea autospecialei, a cercetat zona pe o suprafață de aproximativ 300 mp și a mai descoperit 2 bombe de aruncător de calibru 82 mm și un focos pentru grenade de mână. Muniția descoperită, ce provine din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, a fost ridicată, transportată și depozitată în condiții de siguranță într-un depozit special amenajat pentru a fi ulterior distrusă.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate