Tribunalul Neamț a dat o decizie istorică. A anulat vânzarea unui teren din 2008 prin Hotărâre de Consiliu Local

După ani de umblat prin tribunale, un nemțean a reușit să anuleze în primă instanță vânzarea unui teren din patrimoniul public al comunei Gârcina. (Cazul a fost prezentat de publicația noastră în 2019 – click aici pentru articol)

Tribunalul Neamț a decis: Anulează în parte HCL nr. 35/30.03.206, respectiv poziţia nr. 77 din Anexa nr. 2-Situaţia privind suprafeţele de teren aparţinând domeniului privat al comunei Gârcina. Anulează HCL nr. 35/29.09.2008 privind aprobarea vânzării directe a unei suprafeţe de teren din patrimoniul privat al comunei Gârcina. Obligă pe pârâţi, în solidar, să plătească reclamantului cu titlu de cheltuieli de judecată suma de 3.800 lei. Cu drept de recurs în 15 zile de la comunicare. Pronunţată, azi, 23.06.2022, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei.

Din păcate situația nu este singulară în comuna Gărcina, unde primărița din mandatul trecut, care a și fost condamnată pentru fapte de corupție, a dat terenuri după bunul plac.

De remarcat este faptul că actuala administrație a comunei Gârcina a fost transparentă și nu a ascuns acte, justiția și-a făcut treaba și, deși părea greu de crezut că se mai poate, a anulat o HCL din 2008 adică, o șmecherie făcută de un consiliu local acum 14 ani. Asta arată că se poate și nu ar fi rău să înceapă actualele administrații locale să se uite în urmă și să vadă ce s-a vândut ilegal și să reintre în posesia terenurilor ajunse la băieții deștepți.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate