Trofeul „Partener de Excelență“ pentru CJ Neamț, la Gala Turismului „Descoperă Nord-Est“

Implicarea Consiliului Județean Neamț în derularea a numeroase proiecte derulate în parteneriat cu Agenția de Dezvoltare Regională „Nord Est“ a făcut ca miercuri, 20 decembrie, instituția să primească onorantul Trofeu „Partener de excelență“, în cadrul festivității de premiere, la Gala Turismului „Descoperă Nord-Est“.

Este mare cinste pentru noi, ca instituție, să primim acest trofeu și le mulțumesc atât membrilor juriului care au luat această decizie, cât și tuturor colegilor mei implicați în derularea de proiecte de interes județean. Atragerea de fonduri europene cu care să modernizăm județul este scopul principal al Consiliului Județean. Rămâne prioritatea noastră și în anii ce vor veni, pentru că doar prin investiții reușim să creștem nivelul de trai în zonă și să le asigurăm nemțenilor condiții care să îi determine să trăiască «acasă», în acest pol al turismului românesc. Gala «Descoperă Nord-Est», fiind un eveniment bazat pe punerea în evidență a turismului, mi-a oferit deosebitul prilej de a vorbi alesei audiențe despre rolul major al orașului Târgu-Neamț, înconjurat de ceea ce numim «Ținutul Zimbrului», în consolidarea socio-economică și a identității culturale a județului. Turiștii vin sau revin, pentru că le place la noi. Suntem extrem de interesați să primim în zonă și cât mai mulți turiști din afara granițelor țării. Ca entitate județeană, căutăm toate pârghiile să racordăm Neamțul la spațiul european, să ne punem în valoare cultura, gastronomia, farmecul peisajelor naturale“, a declarat Ion Asaftei, președintele Consiliului Județean Neamț.

Vasile Asandei, directorul general al Agenției de Dezvoltare Regională Nord-Est, în calitate de organizator al evenimentului, a mulțumit Consiliului Județean Neamț pentru multele colaborări în cadrul proiectelor cu finanțare europeană.

„Am colaborat și vom continua să facem asta, pentru binele zonei de Nord-Est a României. Această gală este și un prilej de a analiza ce am făcut bine și ce trebuie îmbunătățit, astfel încât turiștii care ajung în regiune să stea mai mult decât în prezent. Obiectul nostru este să identificăm posibilitățile de a-i convinge, prin oferta turistică, astfel încât să înnopteze o săptămână în județele Moldovei.“, a precizat directorul general al ADR N-E, Vasile Asandei.

„A fost o onoare pentru noi să găzduim această gală, fiind o recunoaștere a strategiei județului în sectorul turismului și totodată o recunoaștere a prestigiului internațional al brandului nemțean. Alături de parteneri de-ai noștri mai vechi, la gală au participat și oaspeți din Republica Moldova și din Ucraina, interesați de modelul de bună practică pe care îl oferă județul nostru, ca destinație turistică, dar și reprezentanți ai Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului. Am participat cu deosebită plăcere la evenimentul de la Târgu-Neamț, acesta dovedindu-se o ocazie de a se reliefa rolul important al instituției noastre în susținerea turismului, dar și recunoașterea meritelor unor întreprinzători locali, care derulează afaceri în acest pretențios domeniu de activitate. Fără ei, nu am putea vorbi de turism, de punerea în valoare a zonelor și peisajelor noastre mirifice, nu ne-am cunoaște tradițiile, obiceiurile, credința.“, a mai spus Ion Asaftei, președintele Consiliului Județean Neamț, în cadrul Galei „Descoperă Nord-Est“.

A opta ediție a Galei Turismului „Descoperă Nord-Est“ s-a dovedit a fi un cadrul de întâlnire și dezbatere între actorii regionali implicați în activități turistice și culturale, reprezentanți ai firmelor din industria HORECA, ai administrației publice locale, instituții de cultură, mediului academic, organizații și asociații care activează în domeniul turismului și patrimoniului cultural din întreaga regiune. Scopul acestei gale este de a reuni cât mai mulți reprezentanți din domeniul turismului din zona Nord-Estică a României, interesați să dezvolte un parteneriat activ, care să determine creșterea atractivității turistice a regiunii.

Felicit ADR Nord-Est, pe dl Vasile Asandei- directorul general, și întreaga sa echipă de profesioniști dedicați! Sunteți un adevărat motor al dezvoltării economico-sociale în regiunea noastră, iar noi suntem onorați să vă fim parteneri de nădejde!
Turismul dă pulsul orașului nostru. Investițiile, împreună cu oamenii locului, istoria, cultura, spiritualitatea, gastronomia și frumusețea naturii – atât de bogate în aceste meleaguri – contribuie la crearea, pas cu pas, a unui ecosistem turistic competitiv și durabil.

Mai mult, faptul că Autostrada Unirii se apropie de înfăptuire nu poate decât să susțină demersurile noastre în acest sens.
Împreună, trebuie să plasăm pe harta lumii măreția Ceahlăului, curățenia spirituală a Mânăstirii Neamț și frumusețea codrilor noștri seculari, cu legendarii Zimbru în libertate.
Haideți să exploatăm potențialul turistic al orașului, al județului și al Moldovei și să conturăm parteneriate benefice, care să ne unească în realizarea viselor noastre comune!

a declarat Daniel Harpa, primar Târgu Neamț și președinte PSD Neamț

Vezi mai multe știri pe Ziar Targu Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate