Tun cu mâncarea sărmanilor din Neamț

Puțină lume își mai amintește că, odată cu pandemia, statul român a inventat un fel de carduri care ar fi trebuit să ajungă la bătrânii cu venituri mici și la sărmanii care nu mai aveau ce mânca. Ideea a fost una bună în sensul în care mai multe restaurante și unități de alimentație publică puteau oferi acestor amărâți mâncare în cuantumul sumei de pe carduri.

Problema a apărut imediat cum au început să se împartă cardurile, căci unele primării din Neamț care aveau angajați nu doar funcționari, ci și bandiți și hoațe au raportat ca fiind date toate cardurile, dar în realitate o mare parte au fost luate și s-au împărțit banii între unii nemernici de la unele restaurante și alți nemernici sau nemernice de pe la asistența socială sau alte departamente din unele primării.

Povestea este una urâtă și din păcate răspândită la mai multe primării. E aproape imposibil să afli cine și ce a decontat sau listele de beneficiari, dar lucrăm la asta și din informațiile noastre lucrează și alte instituții de cercetare penală la acest tun. Așadar, va veni inevitabil ziua când vom afla mai multe detalii. Până atunci sugerăm consilierilor locali din opozițiile din consiliile locale să ceară lista cu beneficiarii care au primit aceste carduri și în drumurile lor în comunitate să-i întrebe pe rând pe cei de pe aceste liste dacă au văzut vreodată acel card sau măcar un parizer. S-ar putea să aibă multe surprize.

Va urma.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate