Turiști surprinși de o ursoaică cu doi pui, ajutați de jandarmii nemțeni

Drumeție cu peripeții pentru doi turiști care s-au îndreptat astăzi spre Peștera Munticelu din Rezervația Naturală Cheile Șugăului – Munticelu. S-au întâlni pe traseu cu o ursoaică însoțită de doi pui. În sprijinul lor au intervenit jandarmii montani din cadrul Postului de Jandarmi Montan Bicaz – Izvorul Muntelui și i-au însoțit, în siguranță, până la baza muntelui.

Pasionați de natură și drumeții, fermecați de peisajele din zona Lacului Roșu unde sunt cazați, doi turiști din județele Dâmbovița și Olt care au abordat unul din traseele din Rezervația Naturală Cheile Șugăului-Munticelu, pentru a ajunge la Peștera Munticelu, au fost surprinși pe traseu de o ursoaică însoțită de doi pui. Deși inițial au văzut doar puii și-au dat seama că e posibil ca prin zonă să se afle și ursoaica.

Speriați, cei doi nu s-au încumetat să continue deplasarea și au solicitat sprijin prin apel la 112. Jandarmii montani din Bicaz s-au deplasat în zona indicată unde i-au găsit pe cei doi turiști și i-au însoțit până la baza muntelui.

Recomandăm iubitorilor de drumeții montane să ia în considerare că există o probabilitate crescută ca astfel de interacțiuni să aibă loc, cu atât mai mult cu cât ursul folosește un teritoriu întins în căutare de hrană, să nu plece singuri în drumeții și să-și facă simțită prezența prin zgomote, să păstreze potecile curate, resturile de mâncare aruncate necorespunzător fiind una dintre cauzele pentru care animalele sălbatice își fac simțită prezența în zona respectivă.

a transmis Inspectoratul de Jandarmi Judeţean
„General de brigadă Constantin Stavăr” Neamţ    

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate