Turnarea primului strat de asfalt pe drumul județean DJ 157H Mărgineni – Dochia

În cursul acestei săptămâni s-a lucrat pentru turnarea primului strat de asfalt pe drumul județean DJ 157H Mărgineni – Dochia, pe o lungime de 3,5km.

Pe traseul respectiv era turnat asfalt, dar fiind cuprins în cadrul proiectului «Axa rutieră strategică 3: Neamț – Bacău – Reabilitare și modernizare axa de transport Piatra Neamț – Mărgineni – Făurei – Horia – Ion Creangă – Icușești – limită județul Bacău», este necesară supralărgirea lui. Astfel, au fost realizate casete aferente stratului de fundație a drumului, aducerea la cotă prin turnarea unui strat de anrobat bituminos de 6 cm, iar zilele acestea s-a turnat primul strat de asfalt. În paralel se lucrează la realizarea unui pod nou pe raza comunei Dochia, pod cuprins în același proiect“, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.

Proiectul „Axa rutieră strategică 3: Neamț – Bacău – Reabilitare și modernizare axa de transport Piatra Neamț – Mărgineni – Făurei – Horia – Ion Creangă – Icușești – limită județul Bacău“ a început cu reabilitarea străzii Izvoare din municipiul Piatra-Neamț, cuprinsă în tronsonul 1, din care face parte și segmentul dintre Mărgineni și Dochia.

Investiția se realizează pe trei tronsoane: Piatra-Neamț – Horia, Horia – Ion Creangă și Ion Creangă – Icușești – limita cu județul Bacău. Valoarea totală a lucrărilor prin care se vor moderniza cei 70 de kilometri din cadrul axei este de 165,7 milioane de lei, din care 151 de milioane de lei provin din fonduri europene.
În cadrul proiectului sunt incluse lucrări pentru 104 poduri și podețe, 18 km de șanțuri betonate, 105 drumuri laterale ce vor fi amenajate pentru accesul la acest drum județean, 2,5 km rigole pentru scurgerea apei.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate