Turnul lui Ștefan cel Mare, emblema municipiului Piatra-Neamț, lovit puternic de un trăsnet (FOTO)

Astăzi, 22 august, în jurul orei 16.00, un trăsnet a lovit Turnul lui Ştefan cel Mare din municipiul Piatra-Neamţ.

Din primele informații, a fost lovit acoperişul, s-au făcut două găuri în pavajul de la intrare, iar etajul unu este grav afectat, cu geamurile sparte, instalația electrică distrusă și bucăți din turn căzute în interior.

Din fericire, nu au fost victime. Lunea, Turnul este închis pentru turişti. Clădirea este monument istoric, de secol XV.

La locul producerii evenimentului s-a deplasat un echipaj de pompieri cu o autospecială din cadrul Detașamentului Piatra-Neamț, care a constatat că instalaţia electrică a fost afectată, geamurile ferestrelor, vitrinele expoziționale și proiectoarele care luminau Turnul au fost deteriorate. Nu a fost necesară intervenția echipajelor ISU Neamț.

În cursul zilei de mâine, 23.08.2022, va fi numită prin ordin de prefect o comisie formată din reprezentanții Instituției Prefectului, Consiliului Județean Neamț, Complexul Muzeal Neamț, Direcția pentru Cultura Neamț, ISC și ISU pentru a evalua efectele generate de fenomenele meteo periculoase și pentru a face propuneri ce trebuie adoptate în regim de urgență,

a transmis ISU Neamț

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate