ULTIMA ORĂ: Nemțeanul Iulian Gherguț, răpit în Burkina Faso acum 8 ani, a fost eliberat și a ajuns în România

Astăzi, 9 august 2023, MAE a emis un comunicat de presă privind eliberarea cetățeanului român răpit în Burkina Faso.

Iulian Gherguţ, originar din județul Neamț, a fost răpit în aprilie 2015 în Burkina Faso în timp ce era agent de securitate la o mină în apropiere de frontiera cu Niger şi Mali. Prima înregistare cu Iulian Gherguț a apărut în august 2015. În filmul care durează mai putin de un minut el se adresa directorului societății pentru care lucra în momentul răpirii, apoi Guvernelor din România și Burkina Faso.

Acesta a fost ostatic al unei grupări jihadiste. Răpirile a tot continuat în această zonă, alături de Gherguț fiind ținuți ostatici mai mulți cetățeni străini.

În continuarea precizărilor de presă ale Ministerului Afacerilor Externe  privind demersurile permanente efectuate de către Celula de criză interinstituțională, constituită din Ministerul Afacerilor Externe și instituțiile competente, în rezolvarea situației cetățeanului român Iulian Gherguț, răpit în Burkina Faso, Ministerul Afacerilor Externe informează că acesta a fost eliberat și se află, la acest moment, în siguranță, pe teritoriul României.

Ministerul Afacerilor Externe precizează că rezultatul acțiunii finalizate astăzi prin aducerea în țară a cetățeanului român Iulian Gherguț este rezultatul muncii depuse de către toate instituțiile din cadrul Celulei de criză interinstituțională, care au efectuat demersuri permanente pentru eliberarea cetățeanului român, pe toate palierele și canalele politico- diplomatice.

Ministerul Afacerilor Externe folosește acest prilej pentru a adresa mulțumiri, în numele autorităților române, tuturor partenerilor externi, în mod special autorităților marocane, pentru sprijinul important acordat în vederea soluționării acestui caz extrem de complicat.

informează MAE

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate