Un adult și un copil s-au rătăcit pe Ceahlău

Salvamont Neamț a intervenit la ora (00.00) în zona de abrupt a feței de Est a Masivului Ceahlău (Jgheabul Cascadei -Bourie-Armeni) în vederea găsirii și evacuării a două persoane (adult și copil) rătăciți într-o zonă foarte greu accesibilă.

S-a reușit localizarea acestora și echipa care asigură permanența în Baza Salvamont Dochia a încercat să coboare în zonă, folosind echipament tehnic, transmitea Salvamont România.

Intervenția de extracție a celor doi turiști de 49 și 12 ani din București s-a finalizat în jurul orei 03, când echipa de intervenție a ajuns cu ei la Cabana Dochia. Când au deviat de la traseu și cum au ajuns în zona marilor pereți din acea zona e destul de greu de explicat, dat fiind faptul că adultul a fost de la începutul alarmării, când se strâng datele necesare alcătuirii unui plan de operațiune , confuz și ușor incoerent din cauza epuizării fizice. Tehnologia a făcut iarăși diferența , dispecerul de serviciu reușind să-l ghideze, să trimiță o locație de pe telefonul mobil, locație la vedere; toți cei care am fost implicați în derularea evenimentului, am tras adânc aer în piept. Pentru echipa de intervenție a urmat o noapte lungă printre brâne și pereți verticali și numai pregătirea desăvârșită și cunoștințele aprofundate asupra zonei au făcut ca o tragedie să fie evitată.

-transmite Salvamont Neamt

Felicitări tuturor celor implicați!

Vezi mai multe știri pe Ziar Bicaz

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate