Un ajutor enorm pe care îl putem oferi fără să resimțim acest lucru – Cum este posibil?

Atunci când vine vorba despre acțiuni caritabile (sau ajutor în general) putem face multe pentru a schimba starea lucrurilor. Știu că „nu adun eu toți câinii de pe stradă, dar măcar pe al meu l-am adus în casă” sau „poate că nu încălzesc pe nimeni ai mei 3,5%, dar dacă suntem mulți, lucrurile capătă optimism!”. Asta e motivația pentru acest an.

Iată mai jos o soluție foarte confortabilă prin care putem ajuta fără să simțim asta în propriul buzunar:

Formularul 230 este responsabil de lucrul acesta. Alegi ONG-ul căruia vrei să îi redirecționezi cei 3,5%, completezi formularul în perioada 1 ianuarie – 25 mai, îl depui la ANAF, sau îl trimiți semnat ONG-ului și îl depune el. Formularul 230 se completează și se depune anual. Code for Romania au simplificat lucrurile și au creat o platformă extrem de user friendly – redirectioneaza.ro. Căutăm în bara de search sau ne inspirăm din lista de peste 2000 de organizații înscrise pe platformă și ni se generează formularul pre-completat.

Ca să înțelegem despre ce sume vorbim, putem face un exercițiu. Presupunem că avem un salariu lunar de 2500 lei net, în mână (adică 4273 brut). Impozitul pe venit este = 278 lei. Pentru 12 luni impozitul ar fi de 278 x 12 = 3336 lei. Asta înseamnă că vom redirecționa (3,5% din 3336 lei) 116,7 lei/an. Da, nu pare deloc o sumă considerabilă, dar este ceva. Imaginați-vă că toți colegii de la muncă faceți asta și atunci se strâng niște sume mai însemnate.

Și un citat de pe redirectioneaza.ro: „Dacă toți angajații din România ar completa acest formular, după un calcul simplu, ținând cont de salariul mediu brut, anual s-ar putea redirecționa către organizațiile non-profit peste 200 milioane de euro.” Gândiți-vă la asta! Altfel acești bani ajung tot în bugetul de stat, manevrat de cei de la putere. Nu e rău, dar așa avem măcar puțin control asupra unei părți mititele. Ce face statul cu cealaltă parte, știm pe fragmente.

Legislația României permite și microîntreprinderilor să facă sponsorizări în limita a 20% din impozitul pe venit. Și întreprinderile care plătesc impozit pe profit pot face sponsorizări.

Pentru noi poate însemna puțin, însă pentru cei care au nevoie, fiecare leu este o adevărată comoară. Putem începe anul cu o schimbare, fă primul pas și completează formularul 230 pentru o lume mai bună!

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate