Un anunț așteptat: Încep lucrările majore de înlocuire a țevilor vechi de apă și canalizare din Piatra-Neamț

Primarul Andrei Carabelea anunță începerea primelor lucrări majore la rețeaua de apă și canalizare din oraș după 50 de ani. Vechimea acestor țevi a condus la avarii repetate în municipiu și la frecvente întreruperi în furnizarea apei potabile către utilizatori. Înlocuirea conductelor este un pas deosebit de important în prevenirea sistării utilităților pentru cetățeni.

Potrivit conducerii Primăriei, luni, 16 ianuarie, vor începe săpăturile la conducta de canalizare pentru rețeaua magistrală de apă de pe tronsonul Str. Petru Movilă – Bd. Decebal – Piața M. Kogălniceanu – Bd. Traian. Lucrările vor începe de la intersecția Bd. Traian cu str. Fermelor, pe partea stângă înspre oraș (pe trotuar).

„Conducta pentru canalizare are o lungime de 156 metri și este realizată din ceramică, iar conducta de aducțiune are o lungime de 3800 metri, este realizată din oțel, cu protecție interioară și exterioară și un diametru DN 600.

Finanțarea acestui proiect se realizează prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” și are o valoare de 12.250.485,65 lei (fără TVA). Lucrările vor presupune un anumit disconfort, însă această investiție va rezolva una dintre cele mai mari probleme cu care ne-am confruntat în Piatra-Neamț. Lucrările vor fi corelate cu cele de pe coridorul de mobilitate Decebal – Traian.”, a transmis primarul Andrei Carabelea.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate