Un băiețel din Neamț are nevoie de ajutor urgent pentru a fi tratat în Turcia. Fii și tu parte din maratonul faptelor bune!

Sursa foto: Roman TV

Fii și tu un înger! Susține visul unui copil de-a trăi! Unii își doresc telefoane performante, alții jucării, haine, vacanțe. Din păcate, însă, sunt micuți a căror singură dorință este să trăiască, să se poată juca.

Iulian-Alexandru e frumos ca un înger! Are doar cinci anișori, este din Dulcești și deja a cunoscut suferința cea mai grea: cancerul.

Carmen Suciu și familia / FOTO: ROMAN TV

„Deja a fost operat, are o tumoră la creierul mic. În țară nu prea mai sunt șanse! Haideți să mai spunem încă o dată: STOP CANCER! Părinții săi mai au încă doi copii, tatăl muncește cu ziua, mama nu poate lucra deoarece are grijă de copil, sunt disperați să îl poată salva. Eu, cel puțin, nici nu mai pot dormi.

Trebuie să ne grăbim să îl salvăm, deoarece cazul este foarte grav. Am dori să putem pleca în maximum 10 zile, după ce terminăm cu toate documentele necesare pentru transport. Îi mulțumim vicepreședintelui CJ Neamț, Mădălina Ciubotaru, pentru că ne susține în demersurile cu autoritățile.”, ne-a declarat Carmen Suciu de la Asociația Născută Înger din Piatra-Neamț, asociația care a preluat cazul lui Iulian și încearcă să îl rezolve cu sprijinul oamenilor buni. Din păcate, tratamentele de care Iulian are nevoie în Turcia nu pot fi decontate prin CAS.

Medicul specialist în hematologie pediatrică de la spitalul Memorial din Atașehir – Turcia a analizat situația băiețelului din Neamț diagnosticat cu meduloblastom de grad înalt. Acesta a precizat: „Pentru un pacient cu astfel de diagnostic, de obicei tumora se îndepărtează prin intervenție chirurgicală. După care se administrează radioterapie împreună cu chimioterapie. La sfârșitul radioterapiei, trebuie administrate în total 9 cicluri de chimioterapie la intervale de 4 săptămâni. Deoarece pacientul deja a primit tratament de radioterapie și chimioterapie (7 ședințe, însă 2 mai trebuie administrate), recomand după radioterapie să fie administrată chimioterapia în fiecare zi timp de 9 zile. Pacientul va fi evaluat cu un RMN cranian”.

Perioada de ședere poate varia între 10 și 15 zile.

Costul minim al tratamentului ajunge la 5000 de euro, iar adunat cu transport, cazare, masă necesarul financiar este de 6500 de euro.

Mai jos puteți urmări cazul în format video, cu un puternic impact emoțional, transmis la Roman TV.

Cei care pot oferi ajutor o pot contacta pe Carmen Suciu la telefon 0770 405 849 sau pe Facebook aici.

Pentru donații cu mențiunea „plecare spital Turcia Iulian Alexandru”

  • RON: RO58BTRLRONCRT0345309301
  • EUR: RO08BTRLEURCRT0345309301
  • Beneficiar: Asociația Născută Înger Piatra Neamț
  • CUI 36063530
  • Codul SWIFT/BIC: BTRLRO22
  • Revolut 0742451007

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate