Un candidat din Neamț, eliminat de la prima probă scrisă a Bacalaureatului. Alți 52 au lipsit

Prima probă scrisă din sesiunea iunie-iulie 2022 a examenului naţional de bacalaureat, la Limba şi literatura română- proba E.a), s-a desfăşurat astăzi, 20 iunie 2022, transmite ISJ Neamț.

În judeţul Neamţ, probele scrise s-au organizat şi se desfăşoară în 11 centre de examen, la prima probă scrisă fiind înscrişi 3088 candidaţi. Procentul de prezenţă a candidaţilor la proba scrisă de Limba şi literatura română a fost de 98,28% (3035 candidaţi prezenţi). Nu s-au prezentat la această primă probă scrisă 52 de candidaţi. Un candidat a fost eliminat din examen.

Subiectele şi baremele de corectare au fost publicate la ora 15:00, pe subiecte.edu.ro, de către Centrul Naţional de Politici și Evaluare în Educaţie.

Celelalte probe se vor desfăşura conform următorului calendar:

  • marţi, 21 iunie 2022 – Proba obligatorie a profilului;
  • miercuri, 22 iunie 2022 – Proba la alegere a profilului şi a specializării;
  • joi, 23 iunie 2022 – Limba şi literatura maternă (în judeţul Neamţ nici un candidat nu susţine acestă probă).

Primele rezultate vor fi afişate în data de 27 iunie 2022, până la ora 12:00.

Contestaţiile pot fi depuse/transmise în aceeaşi zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, atât în format fizic, cât şi electronic.

În acest sens, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit electronic inclusiv o declaraţie-tip în care se menţionează faptut că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora.

Rezultatele finale, după soluţionarea contestaţiilor (28-30 iunie 2022), vor fi comunicate vineri, 1 iulie 2022.

În conformitate cu prevederile art. 5 şi ale art. 6 din Regulamentut UE 2016/679 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datetor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecţia datelor – RGPD), afişarea rezultatetor se efectuează prin anonimizarea numelui şi a prenumelui candidatului.

Examenul naţional de bacalaureat se consideră promovat de către candidaţii care îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiţii:

  • recunoaşterea/echivalarea/susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale;
  • susţinerea tuturor probelor scrise şi obţinerea cel puţin a notei 5 la fiecare dintre acestea;
  • obţinerea cel puţin a mediei 6 la probele scrise.

Candidatul care îndeplineşte, cumulativ, condiţiile precizate anterior este considerat „reuşit”.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate