Un eveniment de neratat: Cenaclul Flacăra vine la Târgu Neamț, la Festivalul „B Zone Folk” organizat de Consiliul Județean Neamț

FOTO: Arhivă 2019 B Zone Folk Târgu Neamț

Consiliul Județean Neamț, împreună cu Primăria și Consiliul Local Târgu Neamț, respectiv Casa Culturii „Ion Creangă” organizează la Târgu Neamț, în Parcul Cetate, evenimentul Folk al anului. În perioada 10-11 septembrie, pe scena din Parcul Cetate iubitorii de muzică folk, nemțeni și turiști deopotrivă, vor avea ocazia să asculte nume mari ale acestui gen muzical extrem de apreciat în România.

Festivalul „B Zone Folk” este deja la a doua ediție care se anunță a fi un mare succes, așa cum s-a întâmplat și la prima ediție din 2019, când evenimentul organizat în premieră la Neamț a fost considerat a fi cel mai important festival de folk al anului din România.

Suspendat de cei doi ani de pandemie, Festivalul „B Zone Folk” renaște din propria cenușă, pentru că tot ceea ce e frumos și plăcut sufletului dăinuie peste ani și ani și nimic nu îl poate opri să existe. Același lucru s-a întâmplat și cu fenomenul Cenaclul Flacăra, un simbol cultural desfășurat între anii 1973 și 1985 condus de poetul Adrian Păunescu. Acest fenomen a fost rampa de lansare pentru foarte mulți artiști, de la poezie până la muzica folk. Aici au debutat, printre mulți alții, nume ca Nicu Alifantis, Anda Călugăreanu, Mircea Vintilă, Vasile Șeicaru, Gheorghe Gheorghiu etc.

Spectacolele au fost intezise în anul 1985 de comuniști, sub pretextul unei busculade de pe un stadion. După căderea regimului din 1989, o parte dintre artiștii fenomen ai Cenaclului Flacăra au revenit pe scenă, iar Adrian Păunescu și-a continuat activitatea ca poet. A trecut la cele veșnice în 2010, în urma unor afecțiuni care i-au degradat starea de sănătate. Fiul său, Andrei Păunescu, a relansat Cenaclul Flacăra în memoria tatălui său, în vara anului 2010.

Pe scena de la Târgu Neamț, duminică, 11 septembrie, începând cu ora 16.00, în Parcul Cetate, nostalgicii, dar și cei mai tineri, care nu au cunoscut fenomenul, au ocazia să admire Cenaclul Flacăra cu Andrei Păunescu și invitații săi: Mircea Vintilă, Emeric Imre, Magda Puskas, Dan Vană, Cristi Buică, Gogu Vanghele, Claudiu Purcărin, Rareș Suciu, Magda Măgirescu. Nu vor lipsi nici Florin Săsărman, Adrian Beznă, Walter Ghicolescu, Adrian Mărgineanu, Mircea Vanca, Cezar Popescu, Daria Boghean, copii și tineri care activează în asociații culturale din județul Neamț.

De asemenea, alte nume mari ale muzicii folk vor fi pe scenă în ziua precedentă, respectiv sâmbătă, 10 septembrie. Vor urca pe scenă DUCU BERTZI & friends, Radu Gheorghe, Sorin Minghiat (in memoriam Doru Stănculescu), Maria Gheorghiu, Eugen Mihăescu, Claudia Șerdan, Adrian Bezna, Ovidiu Mihăilescu, Walter Ghicolescu, Adrian Mărgineanu, Ștefania Iacob, Sorin Poclitaru, Mircea Vanca, Cristi Corcioveanu, Cezar Popescu, Ana Maria Filip, copii și tineri talentați care activează în asociații culturale din județul Neamț.

Toți iubitorii de muzică folk sunt așteptați cu brațele deschise în Parcul Cetate din Târgu Neamț la un weekend de poveste, la un festival cu Oameni pentru Oameni.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate