Un frumos exemplar de râs „verifică” periodic camerele de monitorizare a faunei din Parcul Național Cheile Bicazului – Hășmaș (VIDEO)

Un râs simpatic verifică lunar camerele de monitorizare a faunei instalate în pădurile Parcului Național Cheile Bicazului – Hășmaș. Foarte conștiincios, revine lunar, aproximativ la aceeași dată, și inspectează cu atenție obiectivul camerei.

Probabil să se asigure că îl vom surprinde în filmare și vom distribui imaginile frumoase cu el. Ceea ce facem acum. În cele mai recente imagini, a verificat atent munca colegului nostru Bereczki Reymont, șeful pazei Parcului Național Cheile Bicazului – Hășmaș.

transmite Romsilva

Râsul este cea mai mare felină din Europa, iar pădurile din România adăpostesc una dintre cele mai mari populații de râs de pe continentul nostru.

Este un carnivor foarte de discret, fiind văzut foarte rar de oameni în libertate. Trăiește în libertate circa 17 ani, iar prezența acestuia este un indicator al unui ecosistem sănătos și echilibrat.

Râșii se deplasează fără zgomot și atacă prada pe neașteptate, putând face salturi mari. Au auzul și mirosul foarte fin și au o vedere foarte bună, inclusiv nocturnă, când de multe ori iese la vânătoare, acesta fiind un vânător solitar.

Parcul Național Cheile Bicazului – Hășmaș, unul din cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, are o suprafață de 7.072 de hectare pe raza județelor Harghita și Neamț, 6.557 de hectare fiind păduri, din acestea, 5.123 de hectare aflându-se în zone de protecție strictă sau integrală.

credit: Bereczki Reymont, Parcul Național Cheile Bicazului – Hășmaș

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate