Un grup din Piatra-Neamț, cu peste 14.000 de membri, unde poți cere sau oferi un loc de muncă

În aceste vremuri tulburi în care incertitudinea e la tot pasul, anunțurile privitoare la locurile de muncă disponibile sunt importante pentru comunitate. Chiar dacă există multe agenții și platforme specializate care găzduiesc acest tip de anunțuri pentru zona Piatra-Neamț, rețelele de socializare, în special Facebook, rămân o sursă importantă de informații pentru mii de nemțeni.

În acest sens, am fost contactați de Alin Pușcaș, un tânăr din Piatra-Neamț, care ne-a declarat că administrează un grup de Facebook dedicat locurilor de muncă din municipiu, grup care a ajuns deja la 14.000 de membri. Alin spune că e un grup la care ține mult și că își dedică timpul liber pentru a ajuta locuitorii orașului să își găsească un loc de muncă mai ușor, pentru a-și putea întreține familia. Știe pe propria piele ce înseamnă să îți cauți un loc de muncă, dar să nu găsești în timp util o resursă care să adune toate aceste anunțuri la un loc.

Vă salut! Mă numesc Alin Pușcaș și vă scriu acesată scrisoare cu scopul de a face un bine oamenilor din Municipiul Piatra-Neamț. De ce zic asta?

Cred că avem 29 de ani când am făcut grupul Locuri de Muncă Piatra-Neamț. Am făcut acest grup cu scopul de a-mi găsi un loc de muncă. Știam ca internetul este viitorul și doar așa îmi pot găsi un loc de muncă pe care să-l apreciez și să-l fac cu drag.

Am lucrat la grup timp de o lună de zile, poze, nume, membri, distribuiri etc. După un timp, o firmă a postat un anunț prin care spunea că angajează și că are nevoie de personal. Am intrat în vorbă cu acea persoană care avea nevoie, m-am dus la firmă, am discutat cu directorul firmei și m-am angajat.

Ușor, ușor, diferite firme au început să posteze că au nevoie de personal, iar alți membri că au nevoie de un loc de muncă și uite așa s-a format o comunitate de 14.300 de persoane.

A devenit o comunitate frumoasa în care membrii grupului își împărtășesc recomandări, păreri și întâmplări trăite la locurile de muncă (unele frumoase, altele mai puțin frumoase). Toți sunt liberi să se exprime, nu exista cenzură, bineînțeles în limita bunului simț.

Toate postările sunt verificate și după aprobate în grup. Comentariile sunt verificate o dată pe săptămână, astfel încât membrii să nu-și adreseze injurii. Atunci când un membru nu respectă regulile grupului va fi avertizat, iar postarea sau comentariul va fi șters. În caz că nu vrea să înțeleagă, se aplică suspendarea membrului de la 12 până la 36 de ore în funcție de încăpățânare sau va fi scos ori blocat pe grup. Regulile grupului trebuie respectate.

În momentul de față zic că acest grup este de încredere, având activitate zilnică. Spun asta pentru că am foarte multe postări pe zi, dar din păcate nu le pot accepta pe toate. Unele sunt de tipul -Vrei să faci bani la domiciliu?- sau agenții care au nevoie de oameni să-i angajeze în afara țării sau în afara Municipiului Piatra-Neamț. În acest grup se acceptă doar patroni și oameni care vor un loc de muncă. Angajatul trebuie să vorbească cu angajatorul, așa este cel mai bine din punctul meu de vedere.

ne-a declarat Alin, administratorul grupului Locuri de muncă Piatra-Neamț.

Dacă aveți nevoie de un loc de muncă sau doriți să promovați locuri de muncă pentru afacerea dumneavoastră din zona Piatra-Neamț, vă puteți înscrie în acest grup: https://www.facebook.com/groups/1839509129597439. Evident, se apelează la bunul simț al fiecăruia și la seriozitate, pentru a menține un mediu sigur pentru comunitate.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate