Un nou capitol din seria ilegalităților cu material lemnos, în Neamț (FOTO)

La data de  7 martie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Bicaz, în timp ce acționau pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranță publică şi pentru prevenirea delictelor silvice, au depistat pe DC 196, în localitatea Soci, un ansamblu auto ce transporta material lemnos, fără a deține aviz de însoțire pentru acesta.

În continuare, precedându-se la inventarierea materialului lemnos încărcat în autovehicul, a rezultat cantitatea totală de 4,86 m.c. material lemnos, care a fost predat Ocolului Silvic Borca.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 4.000 lei.

***

La aceeași dată, polițiștii din cadrul Poliției orașului Bicaz şi ai Secției de Poliţie Rurală Bicaz, împreună cu polițiști din cadrul Serviciului Ordine Publică Neamț au procedat la efectuarea unui control la depozitul unei societăți comerciale din localitatea Dămuc.

Cu ocazia măsurătorilor efectuate asupra stocului faptic existent la punctul de lucru şi a comparării stocului faptic cu cel scriptic a rezultat o diferență de aproximativ 5 m.c. cherestea rășinoase.

De asemenea s-a constatat că depozitul nu este împrejmuit pe toată suprafața și s-a procedat la verificarea modului de emitere/eliberare a avizelor de însoțire, ocazie cu care s-a constatat faptul că societatea nu ar fi efectuat fotografii ale mijlocului de transport din care să se poată distinge/focaliza încărcătura.

A fost confiscată valoric cantitatea de aproximativ 10 m.c. material lemnos, în valoare totală de 5400 ron, fiind aplicate 3 sancțiuni contravenționale, conform Legii 171 din 2010 în valoare totală de 13.000 lei.

Sursa: IPJ Neamț

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate