Un nou incendiu de vegetație uscată l-a scos din sărite, pe bună dreptate, pe primarul comunei Săvinești: „Unii sunt nesimțiți!”

Un incendiu de vegetație uscată extins din Săvinești a pus pe jar echipele de intervenție din mai multe localități. Pe lângă pompieri și voluntari, la fața locului, în această seară, au ajuns și cei din conducerea primăriei Săvinești: primarul și viceprimarul.

Exasperat de numărul ridicat de incendii de vegetație uscată, de faptul că unii oameni nu înțeleg că incendierea miriștilor este interzisă, dar și de faptul că cineva s-a trezit în ceas de seară să dea foc și să pună oamenii pe drumuri, primarul comunei Săvinești i-a criticat dur pe cei care nu respectă legea.

Pe lângă faptul că aceste incendii necesită o resursă umană extinsă pentru a putea fi stinse până să pună în pericol clădirile din jur, primăria Săvinești va trebui să scoată bani din bugetul local pentru a plăti deranjul provocat de persoane inconștiente. Pentru moment nu avem informații cu privire la persoana sau persoanele care au provocat incendiul, dar dacă ele vor fi identificate riscă o amendă.

Amintim că se sancționează cu amendă de la 1.000 lei la 2.500 lei următoarele:

  • arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi a altor materiale combustibile, fără obţinerea permisului de lucru cu foc şi fără luarea măsurilor pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi;
  • amenajarea locurilor pentru utilizarea focului deschis în condiţii şi la distanţe care favorizează propagarea focului la construcţii, depozite, culturi agricole, păduri, plantaţii şi alte vecinătăţi.

„Unii sunt nesimțiți. Asta vă rog să spuneți, nesimțiți. Dau foc la miriște de la un cap la altul. Au intervenit oamenii de la noi, cei de la pompieri – ISU, nu mai spun câți. Pentru ce? Pentru niște nesimțiți? Stau acum și mă uit la foc cum arde. Este hidrocentrala aici, sunt o grămadă de lucruri în pericol. Nu se poate să ia foc din aer! Ne trebuie acum 2000 de lei din bugetul local să plătim intervenția celor de la Roznov cu care avem contract: deplasare, apă, timp!”, ne-a declarat primarul comunei Săvinești, Daniel Horciu.

„Au fost multe incendii de vegetație uscată la noi. În această seară au ars cam 3-4 hectare, poate mai mult. E o miriște. Incendiul a fost stins între timp, nu sunt case în zonă, dar, așa cum spune și domnul primar, va trebui să plătim intervenția.”, a declarat și viceprimarul comunei Săvinești, Ana Chele, în jurul orei 21.20.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate