Un nou megadosar penal la Neamț. Vizați sunt funcționari publici, aleși județeni de la mai multe partide și nu numai

Într-un județ unde pare că orice este posibil și unde legile pot fi ocolite dacă se aliniază planetele potrivite, o situație controversată a atras atenția. Fosta directoare de la DGASCP, găsită incompatibilă de către Agenția Națională de Integritate (ANI), și care, conform legii, nu mai avea dreptul de a ocupa funcția de director la această instituție, a fost repusă pe funcție.

Cum a fost posibil acest lucru? La sfârșitul perioadei în care trebuia să fie pusă în aplicare decizia de eliberare din funcție, Consiliul Județean Neamț a decis să supună la vot această problemă. Este o situație neobișnuită și discutabilă din punct de vedere legal, deoarece nu se poate supune la vot aplicarea unei decizii a unei instanțe supreme din România. Cu toate acestea, surprinzător sau nu, majoritatea consilierilor PSD și PNL au votat împotriva deciziei judecătorești.

Motivele din spatele acestui vot sunt încă neclare și fac obiectul unei cercetări penale despre care nu putem vorbi prea multe. În urma acestei situații neașteptate, directoarea Cristiva Păvăluță a contestat modul în care a fost demisă și, în cele din urmă, a câștigat.

În prezent, această serie de evenimente neobișnuite și controversate a condus la deschiderea unui dosar penal, la solicitarea ANI, ”în vederea identificării și sancționării persoanelor care se fac vinovate de nepunerea în executare a raportului de evaluare emis de Agenție și a Deciziei ÎCCJ nr. 1064/28.02.2019”.

Surse credibile sugerează că ar exista interceptări în alte dosare, care nu au legătură directă cu această speță, dar care conțin informații despre modul în care s-ar fi aranjat votul consilierilor județeni. Dacă aceste informații sunt sau nu adevărate, vom afla în momentul în care vor fi prezentate în instanță. Până atunci, singura certitudine este deschiderea dosarului penal menționat anterior.

Această situație ridică semne de întrebare serioase despre integritatea și funcționarea instituțiilor publice din județul Neamț. Să poți să ignora aplicarea unei decizii definitive și irevocabile emisă de Înalta Curte de Casație și Justiție a României, doar la Neamț se poate întâmpla.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate