Un proiect foarte bun al unui consilier județean USR s-a transformat într-un circ ordinar

Consilierul județean USR-PLUS, Crețu Laurențiu, este unul dintre tinerii de care veți mai auzi pentru ca are un mare potențial politic, este serios, corect și muncitor. Față de colegii lui de dreapta care sunt în opoziție la consiliul județean, el a ales să se implice și a făcut un proiect prin care concursurile de angajare pentru funcționarii publicii din CJ Neamț să se facă cu un soft de la Agenția Națională a Funcționarilor Publici. Prin acest soft se selectează automat niște subiecte și scad șansele ca cineva să știe dinainte ce subiecte are la concursul de angajare.

Proiectul său a fost votat de absolut toți consilierii județeni din majoritatea PSD, inclusiv de președintele CJ Neamț, Ionel Arsene. Mai mult de atât, de când s-a aflat de acest proiect, la nivelul grupului PSD de la consiliul județean, în discuțiile neoficiale care s-au purtat, toată lumea a zis că e bun și că trebuie implementat. Toate discuțiile neoficiale din zona de influență PSD au fost în favoarea acestui proiect, iar funcționarii din consiliul județean care se ocupă de concursuri au zis că le ușurează munca, le reduce din răspundere și mai ales reduce din suspiciunile de aranjare a examenelor. Rar s-a întâmplat ca acum, să fie toată lumea de acord cu un proiect, mai ales din partea opoziției.

Cu toate că nu exista niciun indiciu, nicio bârfă mică, nicio discuție formală sau informală sau orice altceva care să indice că cineva ar fi fost contra, unii, al căror scop lor în viață se pare că este producerea de scandaluri, au ieșit în spațiul public cu idei de genul că PSD a votat de frică să nu își strice imaginea sau de frica faptului că vor apărea nu știu ce articole critice și multe alte aberații adunate sub lozinca ”concursuri corecte”, vrând să creeze ideea că până acum totul era altfel și a unui conflict politic în care cineva a învins pe altcineva.

Acesta este județul Neamț. Un județ unde și atunci când în sfârșit cineva de dreapta propune un lucru bun și cei de stânga nu se opun, doar pentru că e un proiect al opoziției trebuie să apară cineva care să transforme totul într-un circ ordinar, plin de minciuni și instigări.

Toți politicienii ar trebui să înțeleagă faptul că ar fi bine să se delimiteze de astfel de ordinării. Altfel nu vor reuși niciodată să se așeze la masă și să facă împreună lucruri bune pentru acest județ. Toți politicienii ar trebui să deschidă ochii și să nu se mai lase folosiți pentru scandaluri fabricate. Așa nu se va face niciodată nimic decât dezbinare și blocaje.

Iosub Robert

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate