Un proiect pentru toți nemțenii, votat în CJ: indicatorii tehnico-economici pentru noul sediu al Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamț

„Astăzi, în Consiliul Județean, s-a votat un proiect pentru toți nemțenii“

  • declarația îi aparține președintelui forului legislativ nemțean, Ionel Arsene

Plenul Consiliului Județean Neamț a votat astăzi, în ședință extraordinară, indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul de investiții de interes județean „Construire sediu nou pentru Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț, județul Neamț, cu funcțiuni și tehnologii inovative pentru protejarea climei și digitalizare“.

„Am aprobat astăzi, în ședință extraordinară a Consiliului Județean, un proiect al tuturor nemțenilor: indicatorii tehnico-economici pentru construirea sediului nou pentru Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț, un proiect cu o valoare totală estimată de 3,146 miliarde lei, inclusiv TVA, din care construcții-montaj în sumă de 1,526 miliarde lei, și o durată de execuție de 24 de luni.

Este un proiect matur, esențial pentru nemțeni și dezvoltarea județului, și sunt convins că va fi selectat pentru a primi finanțare prin PNRR – Planul Național de Redresare și Reziliență. Pentru studiul de fezabilitate și pentru proiectul tehnic avem alocate fondurile de la Guvern, de doi ani.

Acum se ocupă colegii din Consiliul Județean de întocmirea caietului de sarcini și celelalte documente necesare proiectării și execuției. Sunt convins că este un proiect de succes, pe care îl vom realiza în cele mai bune condiții. Astăzi, în Consiliul Județean, s-a votat un proiect pentru toți nemțenii“, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.

Inițial, clădirea viitorului spital a fost gândită a se realiza pe amplasamentul actualei unități sanitare, dar, din motive tehnice, obiective, a fost necesară relocarea. Cu sprijinul autorităților locale din Gârcina și Girov, reprezentanții Consiliului Județean au identificat o suprafață de 16,8 hectare de teren, în vederea realizării noului spital de urgențe. Terenul a fost scos din circuitul pășunilor și introdus în intravilan, urmându-se procedurile legale de promovare a acestui obiectiv de investiții.

A fost întocmit un studiu medical specializat aferent județului și regiunii arondate Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamț, necesar elaborării studiului de fezabilitate, prin care s-au făcut propuneri pentru dimensionarea viitorului spital, analizându-se factorii care influențează conceptul corelat cu Strategia Națională de Sănătate 2021-2027, Masterplanul Serviciilor de Sănătate pentru Regiunea de Dezvoltare Nord-Est, Complementaritatea cu Spitalul Regional de Urgență Iași, dezvoltarea unor noi servicii medicale ale altor metode inovative de investigare și tratament.

Elaboratorul studiului propune ca noul spital de urgență să aibă un număr total de 880 de paturi, cu 9 săli de operații și una pentru angiograf, 87 de paturi pentru spitalizarea de zi și 3 săli de operație dedicate acestui tip de spitalizare.

„Le-am promis nemțenilor că voi lupta pentru a avea un spital nou în județ, dotat ultramodern, unde să se asigure pacienților aflați la tratament și investigații și specialiștilor angajați condiții ca în orice spital de elită din țările civilizate. Conform indicatorilor tehnico-economici aprobați astăzi, viitorul spital va avea o suprafață construită de 24.521 metri pătrați, o suprafață desfășurată de 121.253 metri pătrați, înălțimea clădirii va fi de 30 de metri de la cota amenajată a terenului, iar platforma pentru anexe va fi de 4.780 metri pătrați. Totalul suprafeței construite va fi de 29.301 metri pătrați, iar totalul suprafeței construite desfășurate va fi de 126.033 metri pătrați“, a mai declarat președintele Ionel Arsene.

Noul spital va păstra structura spitalului actual și numărul de secții existente, cu asigurarea circuitelor conform standardelor din domeniu.

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO

Sursa: ZiarBicaz.RO

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate