Un râs, resemnat că a venit din nou iarna în Parcul Național Cheile Bicazului – Hășmaș (VIDEO)

Camerele de monitorizare amplasate pe unul din traseele din Parcul Național Cheile Bicazului – Hășmaș au înregistrat plimbarea unui râs resemnat că este iarnă iar. Filmarea datată cu ziua de 18 aprilie 2024, publicată de Romsilva, arată un frumos exemplar de râs într-un peisaj de iarnă… în prag de primăvară.

Râsul este cea mai mare felină din Europa, iar România are una dintre cele mai mari populații de râs de pe continentul nostru. Râșii sunt discreți și greu de observat în libertate. Se deplasează fără zgomot și atacă prada pe neașteptate, putând face salturi mari. Au auzul și mirosul foarte fin și au o vedere foarte bună, inclusiv nocturnă, când de multe ori iese la vânătoare.

Pădurile Parcului Național Cheile Bicazului – Hășmaș asigură faunei bogate toate condițiile de liniște, hrană și adăpost.

Parcul Național Cheile Bicazului – Hășmaș are o suprafață de 7.072 hectare, din care 5.123 hectare se află în zone de protecție, ceea ce înseamnă circa 73% din suprafața acestuia, iar restul în zone de conservare durabilă, unde anumite lucrări sunt permise, conform legislației din domeniul ariilor naturale protejate.

informează Romsilva

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate