Un reactor de izomerizare, fabricat în premieră de COMES Săvinești, pleacă spre Rafinăria Petrobrazi cu un transport agabaritic

COMES Săvinești – lider naţional în domeniul ”tiței si gaze”, producător pe piaţa de utilaje tehnologice sub presiune pentru industria de petrol şi gaze, industria chimică/petrochimică, energetică şi nucleară, a realizat, în premieră un reactor de izomerizare.

Echipamentul, fabricat pentru prima dată în România, după 1989, a fost pregătit pentru livrare astăzi, 9 mai, și va pleca spre destinația Rafinăria Petrobrazi.

Potrivit Centrului Infotrafic al Poliției Române, traseul este Săvinești – DN 15 – Bacău – DN 2 – Urziceni – DN 1D – Albești-Paleologu – DN 1B – Rafinăria Brazi. Transportul este format dintr-un camion cu masa de 110,5 tone și lățimea de 5 metri. Acesta va fi însoțit pe traseele precizate de echipaje de poliție rutieră.

”COMES Săvinești livrează Reactorul R49 către instalația de izomerizare a rafinăriei OMV Petrom Petrobrazi. Noul reactor are aplicație în procesul industrial de cracare, în care combustibilii tip pentan, încălziți în prezența unui catalizator, se transformă în compuși organici tip izohexan. Cu alte cuvinte, se obțin hidrocarburi cu cifra octanică ridicată, de la 25, în prezent, la 102. Reactorul măsoară peste 11 m lungime și 5 m înălțime, având masa totală de 45 tone.
Construit din oțel inox SA240 Tp32, cu element demister la interior, acest reactor a fost fabricat în parametri de sudură stringenți cu examinare 100% a sudurilor din zonele supuse presiunii. Proiectul a durat 7 luni și a inclus operațiunile de proiectare mecanică, achiziții de materie primă, fabricația propriu-zisă, probe și controale de calitate, protecție anticorozivă și pregătire pentru transport.
Echipamentul este în tranzit către Rafinăria Petrobrazi, în condiții speciale de circulație, fiind transportat rutier pe un trailer cu lungimea totală de 30 m”,
a declarat Anton Ioan Măzărianu, directorul general al COMES.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate