Un român din județul Neamț a adus gustul de pizza autentică italiană în Marea Britanie – Taste of Italy, cea mai bună pizzerie din UK

Sergiu Teacu este un român, originar din Roznov, județul Neamț, care a reușit să aibă o afacere de succes peste hotare. O pizzerie deschisă în toiul pandemiei a ajuns să fie foarte apreciată în orașul Chelmsford – Essex din Marea Britanie și să obțină ieri, 10 noiembrie 2022, un binemeritat loc 1 oferit de PAPA INDUSTRY AWARDS.

„Taste of Italy” oferă o pizza autentică italiană cu ajutorul unei echipe formate din români, italieni și britanici. În doar doi ani (în plină pandemie), afacerea nemțeanului nostru a urcat fulminant în topul celor mai apreciate pizzerii din Marea Britanie și demonstrează că „omul sfințește locul”, oriunde ar fi acest loc.

Cu multă bucurie, Sergiu Teacu ne-a împărtășit experiența ultimilor ani petrecuți în Italia și Marea Britanie, munca ce a stat în spatele afacerii sale de succes și, evident, încununarea rezultatelor muncii prin faptul că „Taste of Italy” este recunoscută acum ca fiind cea mai bună pizzerie independentă din UK. Evident, meritul este al întregii echipe.

Un reportaj făcut la pizzeria românului în Marea Britanie în aprilie 2022 arată și dificultățile din industria HoReCa. Acest reportaj poate fi urmărit aici – click. Sergiu Teacu se mândrește cu autenticitatea ingredientelor importate din Italia, însă în ultima perioadă costurile de funcționare a restaurantului Taste of Italy din Chelmsford au crescut semnificativ. Proprietarul Sergio Teacu plătește acum cu până la 30% mai mult pentru alimentele importate și asta, spune el, e din cauza Brexit-ului. Chiar și așa, activitatea continuă, în ciuda dificultăților, și succesul este indiscutabil.

„Sunt din Roznov, județul Neamț, am 30 de ani. Sunt plecat din România din 2012. Până în 2016 am locuit în Italia unde am început ca spălător de vase și am devenit bucătar. După vreo 7 luni în Italia am cunoscut-o pe Lucia Pronesti, o fată de naționalitate italiană, care în 2017 mi-a devenit și soție. Avem un copil împreună.

În martie 2016, am decis să ne mutăm în Anglia. După 4 ani de Anglia, cu experiența mea de bucătar și văzând că în Anglia oferta la Pizza Autentică Italiană e foarte mică, am decis să deschidem noi o pizzerie în orașul unde locuim, Chelmsford, Essex.

Am deschis pe 25 septembrie 2020, la vârsta de aproape 28 de ani, în plină pandemie. După 1 lună și 10 zile ne-au închis din cauza restricțiilor și ne-au lăsat doar pe preluări și livrări acasă. Mulțumită muncii și produsului adus pe piață am supraviețuit și deja din primele luni am ajuns pe primele locuri/locul 1 pe tripadvisor din 300 de pizzerii/restaurante locale și fluctuând de pe locul 1 până pe locul 10 regional din 3345 de restaurante/pizzerii. Diverse publicații de știri au scris despre noi și ce produs am adus în Chelmsford. (n.r. un exemplu aici – click)

Importăm 90% din marfa noastră din Italia, făină, măsline, salamuri, condimente, uleiuri, vinuri doar italiene, sucuri, (Coca Cola, Redbull, Jack Daniels și legumele proaspete sunt locale).

Pe panoul principal, cum se intră în pizzerie, stă bine și scris mare PIATRA-NEAMȚ – ROZNOV, mândru de unde sunt.

Echipa noastră e formată din patru pizzeri – doi italieni și doi români (unul dintre români e din Zănești- Neamț, Florin Rotaru, al doilea e din Oradea – Nicu Marin Mihoc), 3 chelnerițe – două din Anglia și o româncă, eu, soția mea când poate, deoarece avem un copil mic de 2 ani (născut exact la 3 zile după ce am început renovarea la pizzerie în 2020), și 3 șoferi români pentru livrări la domiciliu.

Acum, după 2 ani de când am deschis, am fost nominalizați la PAPA INDUSTRY AWARDS, o organizație ce se ocupă cu recunoașterea și premierea celor ce produc mâncăruri Italiene în UK, de la lanțuri de restaurante, lanțuri mici până în 10 unități, supermarketuri, pizzerii mici până în 3 unități, ceea ce reprezintă 72% din toți înscriși.

Spre surpriza noastră am ajuns în finală, în primii 4 din toată Anglia. Asta am aflat pe 14 octombrie, când am primit email și scrisoarea la pizzerie. Sunt înscrise peste 5000 de pizzerii italiene la această organizație și, spre fericirea noastră, am CÂȘTIGAT LOCUL 1 la categoria BEST INDEPENDENT PIZZA RESTAURANT ÎN UNITED KINGDOM (n.r. pe 10 noiembrie 2022).

Oficial, suntem cea mai bună pizzerie independentă din Anglia și un român din Roznov, Neamț e proprietar și muncitor în același timp.”, ne-a declarat Sergiu Teacu.

Taste of Italy Pizza Bar, Chelmsford, Essex, UK

Imagini puse la dispoziție de Sergiu Teacu

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate