Un român din Neamț, antreprenor de succes peste hotare. Taste of Italy e cea mai bună pizzerie independentă din UK, pentru al doilea an consecutiv

Sergiu Teacu este un român, originar din Roznov, județul Neamț, care a reușit să aibă o afacere de succes peste hotare.

O pizzerie deschisă în toiul pandemiei a ajuns să fie foarte apreciată în orașul Chelmsford – Essex din Marea Britanie și să obțină zilele trecute, pe 9 noiembrie 2023, pentru al doilea an consecutiv, un binemeritat loc 1 oferit de PAPA INDUSTRY AWARDS la categoria „cea mai bună pizzerie independentă din UK”.

„Taste of Italy” oferă o pizza autentică italiană cu ajutorul unei echipe formate din români, italieni și britanici. În doar trei ani, afacerea nemțeanului nostru a urcat fulminant în topul celor mai apreciate pizzerii din Marea Britanie și demonstrează că „omul sfințește locul”, oriunde ar fi acest loc.

Cu multă bucurie, Sergiu Teacu ne-a împărtășit experiența ultimilor ani petrecuți în Italia și Marea Britanie, munca ce a stat în spatele afacerii sale de succes și, evident, încununarea rezultatelor muncii prin faptul că „Taste of Italy” este recunoscută acum ca fiind cea mai bună pizzerie independentă din UK. Evident, meritul este al întregii echipe.

Am 31 de ani, sunt plecat din România din 2012. Până în 2016 am locuit în Italia unde am început că și spălător de vase și am devenit bucătar.

După vreo 7 luni în Italia, am cunoscut pe Lucia Pronesti, o fată de naționalitate italiană ce în 2017 mi-a devenit și soție și avem 1 copil împreună. În 2016, în martie, ne-am decis să ne mutăm în Anglia.

După 4 ani de Anglia, cu experiența mea de bucătar și văzând că în Anglia oferta la pizza autentică italiană e foarte mică, am decis să deschidem noi o pizzerie în orașul unde locuim, Chelmsford, Essex.

Am deschis pe 25 septembrie 2020, în plină pandemie. După 1 lună și 10 zile ne-au închis din cauza restricțiilor. Ne-au lăsat doar pe preluări și livrări acasă.

Mulțumită muncii și produsului adus pe piață am supraviețuit și deja din primele luni am ajuns pe primele locuri: locul 1 pe Tripadvisor din 300 de pizzerii/restaurante locale și locul jucând de pe locul 1 până pe locul 10 regional din 3345 de restaurante/pizzerii. Diverse publicații de știri și publicații locale au scris despre noi și despre ce produs am adus în Chelmsford.

Importăm 90% din marfa noastră din Italia, făină, măsline, salamuri, condimente, uleiuri, vinuri doar italiene, sucuri etc.

Pe panoul principal, cum se intră în pizzerie stă bine scris mare PIATRA-NEAMȚ-ROZNOV. Sunt mândru de unde sunt.

Ne-am înscris la PAPA INDUSTRY AWARDS și anul trecut, în 2022, am câștigat locul 1 la „cea mai bună pizzerie independentă din Anglia”.

Anul acesta, pe 9 noiembrie 2023, am câștigat din nou locul 1. Oficial suntem cea mai bună pizzerie independentă din Anglia, doi ani la rând.

PAPA INDUSTRY AWARDS este o organizație ce se ocupă cu recunoașterea și premierea celor ce produc mâncăruri italiene în UK, de la lanțuri de restaurante, lanțuri mici până în 10 unități, supermarketuri, pizzerii mici până în 3 unități, ceea ce reprezintă 72% din toți cei înscriși. Spre surpriza noastră, am ajuns în finală, în primii 4 din toată Anglia. Despre aceasta am aflat pe 14 octombrie, când am primit mail și scrisoarea la pizzerie.

Sunt înscrise peste 5000 de pizzerii italiene la această organizație și, spre fericirea noastră, am câștigat din nou locul 1.

Un român din Roznov, Neamț e proprietar și muncitor în același timp. Suntem o echipa tânără – 33 de ani cel mai în vârstă, 20 de ani cel mai tânăr. Și împreună reușim să creăm ceva într-adevar frumos pentru oricine ne calcă pragul.

ne-a declarat Sergiu Teacu.

Echipa Taste of Italy e formată din 5 pizzari (4 români și 1 italian): Paul Florin Rotaru din Zănești, Dorinel Stancu din Brăila, Alexandru Ștefan Vărzaru din Craiova, Cosmin Gabriel Stoian din Botoșani și Gustavo Ferronato din Brescia.

De asemenea, sunt 4 persoane pe zona servire: Peter Smith din UK, Victoria Elena Mănescu din Vâlcea,
Cristina Ana Maria Gament din Târgoviște și Alina Romanenco din Ștefan Vodă, Moldova.

Cei doi șoferi care duc bunătățile pregătite la Taste of Italy direct la casele clienților sunt, de asemenea, români: Răul Bălan din Târgoviște și Florin Caliniciuc din Vaslui.

Sergiu Teacu și soția sa, Lucia, pun, de asemenea umărul la activitatea pizzeriei.

Mai jos puteți vedea imagini cu Sergiu Teacu și familia sa la 3 ani distanță – de la deschiderea pizzeriei până în prezent.

Taste of Italy Pizza Bar, Chelmsford, Essex, UK

Despre Taste of Italy și Sergiu Teacu am scris și anul trecut:

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate