Un român și-a recunoscut vina. Riscă până la 30 de ani de închisoare pentru fraudarea unor bănci

Leonard C Boyle, procurorul Statelor Unite pentru Districtul Connecticut, a anunțat că Nicolae Marius B., în vârstă de 50 de ani, cetățean al României, a pledat vineri, 25 martie 2022, vinovat, prin videoconferință, în fața judecătorului american Robert M. Spector, pentru o infracțiune care rezultă din participarea sa la o schemă de skimming prin care a fraudat băncile din Connecticut și din alte părți.

Potrivit documentelor judecătorești și declarațiilor în instanță, în perioada februarie-iunie 2017, o bancă din Connecticut a experimentat aproximativ 35 de incidente de acces la bancomate în locații din Stratford, Monroe, Trumbull, Greenwich, Fairfield și în alte părți din Connecticut. Ca parte a schemei, membrii grupului infracțional au plasat dispozitive de skimming la ATM-uri pentru a capta numerele de cont și numerele de identificare personală („PIN-uri”) de la clienții care își foloseau cardurile la ATM-uri. Infractorii au folosit apoi informațiile capturate pentru a clona cardurile. Astfel, au obținut bani și au făcut achiziții folosind acele carduri. Românul s-a alăturat acestui grup infracțional în aprilie 2017.

În plus, în aprilie 2018, românul și o altă persoană au furat carduri de credit de la o persoană aflată într-o sală de sport din Rockville, Maryland. Apoi au folosit cardurile pentru a face cumpărături de peste 9.000 de dolari la magazinele Microsoft și Apple din Maryland.

Potrivit justice.gov, românul a pledat vinovat pentru fraudă bancară, infracțiune care presupune o pedeapsă maximă de închisoare de 30 de ani. El este programat să fie condamnat de judecătorul de district din SUA Michael P. Shea pe 16 iunie 2022.

Românul a fost de acord să plătească restituire 139.533 dolari băncii victime și 9.536 dolari băncilor care au emis cardurile de credit utilizate pentru achizițiile sale frauduloase.

Această investigație a fost condusă de către Connecticut Financial Crimes Task Force, Serviciul Secret al SUA, Departamentul de Poliție Greenwich, Departamentul de Poliție Monroe, Investigații pentru Securitate Internă (HSI) și mai multe departamente de poliție locale.

Cazul este urmărit de procurorul adjunct al SUA Anastasia E. King.

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate