Un șofer oprit de polițiștii nemțeni s-a ales cu dosar penal: probe de furt și uz de fals

La data de 24 martie, în jurul orei 22:40, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Bicaz și cei ai Poliției orașului Bicaz au depistat în trafic, pe strada Capșa, în localitatea Bicaz, un autoturism condus de un bărbat, în vârstă de 32 ani, din Caraș Severin.

Cu ocazia solicitării documentelor prevăzute de lege, conducătorul auto ar fi prezentat un certificatul provizoriu de înmatriculare, care nu prezintă elementele de siguranță specifice documentelor autentice eliberate de autoritățile din Franța.

Întrucât exista suspiciunea că documentele prezentate sunt false s-a procedat la verificarea în bazele de date rezultând faptul că, autoturismul în cauză nu este înmatriculat şi numărul de înmatriculare montat pe autoturism nu îi este atribuit.

Totodată, în urma verificărilor în bazele de date a rezultat faptul că, plăcuța cu numere de înmatriculare montate îi este atribuită unui alt autoturism care este înmatriculat în Franţa.

Cu ocazia controlului efectuat la bunurile transportate, a fost identificat în autovehicul un motociclu, bun căutat de către autoritățile din Croația, întrucât ar fi fost furat.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, punerea în circulație sau conducerea a unui autovehicul cu număr fals, uz de fals, fals material în înscrisuri oficiale și tăinuire.

a transmis IPJ Neamț

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate