Unde-i lege nu-i tocmeală: doi bărbați din Neamț sunt cercetați acum pentru diverse infracțiuni

Conducea sub influența băuturilor alcoolice

La data de 6 decembrie a.c., în jurul orei 17:30, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Târgu-Neamț au depistat în trafic un tânăr, de 29 de ani, în timp ce conducea un autoturism, în localitatea Răucești.

Conducătorul auto, din Răucești, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Acesta a fost condus la spital, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii, cu exactitate, a alcoolemiei.

În cauză, polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

*****

Cercetat pentru punerea în circulația sau conducerea unui vehicul neînmatriculat

La data de 6 decembrie a.c., în jurul orei 15:00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Români au depistat în trafic un bărbat, de 53 de ani, în timp ce conducea un autoturism, în localitatea Bahna, fără a avea montate plăcuțe cu numerele de înmatriculare.

Totodată, la aceeași dată, în jurul orei 13:00, conducătorul auto, din Bahna, a fost depistat pe Drumul Județean 158, în localitatea Moldoveni, în timp ce efectua cu autoturismul în cauză transport de persoane, fără a deține licență pentru această activitate.

În acest caz, conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru nerespectarea prevederilor Legii 38 din 2003, cu amendă în cuantum de 1.000 de lei, fiind dispusă și măsura complementară de suspendare a dreptului de utilizare a autoturismului, prin reținerea certificatului de înmatriculare și a plăcuțelor cu numărul de înmatriculare.

În cauză, polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punere în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.

Sursa: IPJ Neamț

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate