Unde sunt ornamentele de sărbători care umpleau străzile din Piatra-Neamț în anii trecuți?

După cum știți, în fiecare an, străzile principale din Piatra-Neamț erau pline de tot felul de jocuri de lumini de sărbătorile de iarnă. Deoarece aproape anual se cumpărau lumini noi, cele vechi începuseră să fie montate și pe străzi secundare din Piatra-Neamț.

Anul acesta nu au mai fost montate luminițe decât în centrul orașului. În cartierele din Piatra-Neamț nu s-a mai pus nicio lumină. De ce a decis primăria să facă așa, deja nu ne mai întrebăm, deoarece ne-am obișnuit ca primăria să ia decizii care pentru noi și pentru mulți dintre dumneavoastră nu au nicio logică.

Pentru că mulți cititori ne-au întrebat de ce nu mai sunt lumini de sărbători în oraș și ce s-a întâmplat cu sutele de astfel de instalații ce au tot fost achiziționate cu foarte mulți bani, an de an, am făcut o cercetare și le-am găsit.

Toate instalațiile ce ar fi trebuit să ilumineze de sărbători orașul au fost abandonate fără să mai fie pregătite, reparate și folosite. Ele se află în trei depozite din zona ștrandului din Piatra-Neamț. Cel mai probabil o parte dintre ele nu mai funcționează și nereparate vor lua drumul gunoiului.

#viceprimarultău, Marius Irimia, ne-a explicat următoarele:

Aceste ornamente zac acolo de mai bine de 10 ani, mare parte din ele fiind ale firmei CMI Urban. Fac parte din „averea” moștenită. Vechi, defecte și mari consumatoare de energie.

Acele candelabre uriașe care luminau centru orașului nu mai avem voie să le montăm deoarece nu respectă normele de siguranță și securitate.

Ziar Piatra Neamt sper că nu trebuia să montăm și ornamentele de Paște, că apar și acestea în poze.

Cu tot respectul, îi reamintim domnului viceprimar Marius Irimia că este plătit din banii oamenilor din Piatra-Neamț pe care are obligația să îi informeze cu privire la deciziile luate. Cetățenilor nu li s-a explicat motivul pentru care nu s-au mai pus lumini în tot orașul și nici ce s-a întâmplat cu instalațiile cumpărate an de an din banii lor.

Dacă noi oferim vreodată o informație greșită sau inexactă despre ce face primăria, vina este 100% a conducerii care trebuie să informeze oficial pietrenii, ca să nu existe posibilitatea să le ofere altcineva informații inexacte. Dacă primăria ar comunica și argumenta public fiecare decizie, aceste dezbateri tensionate nu ar mai avea loc. Din păcate, acolo, la primărie se iau decizii în numele nostru și pe banii noștri, fără să fim consultați sau măcar informați.

Mai jos vă prezentăm și câteva opinii din partea cititorilor:

De ce nu au fost inchiriate, donate etc. dacă tot sunt amortizate financiar ? Așa amprentă de carbon pentru mediu…

Avem semafoarele pe post de ornamente.

Mulți am scris și pe pagina primăriei sau a domnului primar… din păcate… câinii latră, caravana trece… nu ne aude nimeni… și… mai trist, nu pasa nimanui. nu era grozav înainte, dar… ACEST DOMN, a pus capac…

Rusine primariei! Toti platim taxe si impozite nu numai cei din centru…avem taxe egale dar beneficii 0

Adevărul e că la ce vremuri sunt… nu ne mai interesează luminițele. Ajung alea din centru, puțin și frumos.

Crăciunul vine o singura data pe an, nu va place orașul luminat, stați în casa. Soluții pentru a închide luminițele între anumite ore exista trebuie doar sa se vrea.

Pacat, multi copii de la sate erau adusi sa vada orasul in zi de sarbatoare… Aveti timp, domnule primar, sa decorati orasul ca multa bucurie ati aduce celor cu o situatie precara… Ca cei bogati nu stau in Piatra!

Păcat ca trebuie sa folosim trecutul. Asta denota lipsa de respect a autorităților fata de cetățean. Piatra Neamț ar trebui sa fie un oraș etalon, dar de câțiva ani e tras în jos.

Cert este că pe străduțele secundare lipsesc cu desăvârșire ornamentele de Crăciun…și apropo, daca a fost ideea de a economisi banii pe curentul electric foarte bine….sa ne transmită și nouă conducerea orașului cate locuri de joaca de exemplu s-au reparat sau îmbunătățit cu economiile facute.

Orașul Roznov e mai luminat decât Piatra Neamț.

A fi primar înseamnă a fi Gospodar, să știi de unde și unde să propui proiecte și să atragi fonduri ,să gestionezi banii cetățeanului prin care să te facă mândru că ai făcut ceva pentru cei care îi reprezinți. Pe moment văd o gestionare proastă și neinspirată a Bradului care a costat 45.000Euro. Oare s-au terminat brazii naturali din jud Neamț ???

Mă întreb când o să demoleze clopotnița , pentru că e „veche și expirata/demodata” sau este un „pericol pentru cetățeni” sau încalcă „normele europene” sau orice vrăjeală mai baga la care să puneți botul , oricând e gata să distrugă cate ceva și să cheltuie foarte multi bani din buget pe nimicuri … P.s bradul asta nu arata nici pe departe mai bine decât cei din anii trecuți !

Rușine sa le fie la cei ce s-au ocupat cu orasul. Acele ornamente sunt bani noștri ai amărâților. Încă o data să le fie rusine.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate