Unii nemțeni spun că vor boicota companiile austriece. Alții cer boicotarea clasei politice din România

În contextul dezbaterii intense din spațiul public pe tema refuzului Austriei de a primi România în spațiul Schengen, am întrebat nemțenii dacă se vor alătura sau nu valului de boicotare a companiilor austriece care oferă produse și servicii la noi în țară.

În proporție covârșitoare, majoritatea celor care au răspuns spun că vor boicota bănci, benzinării, vacanțele în Austria etc., însă există și voci care pun în discuție faptul că ar trebui să fim mai raționali în privința acestor măsuri, deoarece mulți români lucrează pentru companiile austriece și acest lucru i-ar lăsa fără locuri de muncă. Alții învinovățesc doar clasa politică românească pentru eșec.

Prezentăm mai jos câteva opinii:

La Petrom și OMV nu mai intru nici pentru țigări, Redbull și Pfanner oricum nu consum, însă deocamdată rămân cu salariul la Raiffeisen (oricum n-am niciun fel de comision, dar mă interesez la celelalte bănci de comisioane și aplicație).

Am lăsat câteva zeci de milioane prin Austria în concedii, dar voi evita pe viitor, Alpii nu-s doar acolo.

Eu unul nu, îmi voi lua salariul tot de pe cardul ,,Raifasen,, si voi alimenta in continuare de la Petrom.

Sunt foarte mulți români care lucrează la firmele austriece. Ușor de zis, dar sunt zeci de mii. Ce face România cu ei??

Teoretic, dacă se mută clienții la alte firme, va fi volum prea mare de muncă și vor avea nevoie de angajați. Așa că cei care rămân fără loc de muncă își pot muta serviciul.

Da. Ho pe ei. Prima data mergeti la toti parlamentarii romani si intrebati-i de ce nu si-au inchis inca contul la BCR / Raifaisen si nu si l-au mutat la CEC/ Transilvania…apoi de ce atat de multe contracte catre firmele austriece…ohoo si chiar stiu ei cu ce se mananca treaba numai ca au lasat sa se adune. Sa vad eu cati or arunca cu oua stricate in geamurile BCR/ OMV / Raifaisen samd…hai curajosilor. Si sa vad cum va retrageti banii de la firmele de asigurari. Inca ceva ..desi nu pare Austria a fost dintotdeauna vocea economica a Germaniei ( varful de atac) iar Ungaria vocea politica a Germaniei ( celalalt varf de atac). Asa se foloseste cea mai mare putere de cainii ei. Rusia e colonia Germaniei ( fara consumul acesteia) Rusia nu exista decat ca o tara de tarani care dau cu sapa si impusca iepuri sa traiasca. Mai mult dau baietii la stiri ca America a eliberat un mare traficant de arme care vindea Kalasnikovuri si rachete in Africa pentru o drogata. Asta in opinia mea e o bataie de joc la adresa tarilor africane: cand un drogat cetatean SUA e mai valoros decat vietile a mii de oameni pe care Kalasnikovurile alea rusesti le iau i Africa. Deasemenea in mijlocul unui razboi tu dai un militar capabil celeilalte parti inapoi oentru o drogata si o traficanta ? Rusine. Iar ca Romania care cica a ajutat la prinderea traficantului acum sa stie ca acesta e schimbat pentru o drogata ? Ce valoare au actiunile Romaniei ? Cati bani a cheltuit Romania, cati bani a cheltuit SUA? Transport special cu avionu sa fie prins traficantu…trupe speciale platite sa il prinda sa il escorteze sa il urmareasca totul pentru a fi dat la schimb pt o drogata … asta e ceea ce sprijina SUA … consumul de droguri si drogatii….e o disgratie. Si ca sa revenim la oile noaste cu Austria… sa va vad cum aruncati cu oua in gardul lui Nastase Adrian ala de le-a vandut Petrom si BCR, in gardul PSD ca le-a dat pe tava industria cimentului si cate altele, si in gardul lui Basescu..ca asta se opera in Austria in loc sa se faca spitale in Romania. Hai curaj gainilor. !

Cum să faci așa o întrebare către cei fără capacitate de a înțelege și a vrea???? Acum? Doar acum boicotați? Succes!!!

Lasand gluma , trebuiesc boicotati toti politicienii care ne-au condus. Trebuiesc boicotate vagoanele cu lemn. Trebuiesc boicotati cei care au inchis ochii la masacrul din paduri.

Austria sau altele, toți ne cumpără și după cumpărăm de la ei, așa că noi suntem români și putem, ce pana noastră. Așa e când e vorba de interes..oricum ar fi, noi doar speculăm, dar clar sunt multe altele la mijloc. De ce să intrăm să câștige mai puțin când putem să nu intram și să câștige alții mai mult. Dacă vă gândiți bine are FF mare logică.

Politicienii romani sunt de vina!!!!!

Nu. Doar că renunț la a cumpăra sau vinde de și la ei…

Din pacate este o utopie! Adica boicotezi firmele din Romania, unde angajatii sunt romani? Sau guvernul ausriac este angajator si…noi acum aflam! Aplicati legile tarii si renuntati la pozitia de sluga vizavi de Austria!

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate