Urmărire în trafic: șoferul care a refuzat să oprească la semnalul Poliției a fost într-un final extras din autoturism, imobilizat și încătușat/NEAMȚ

La data de 24 septembrie a.c., în jurul orei 14:50, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Borlești aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu în localitatea Piatra Șoimului, au efectuat semnal regulamentar de oprire a unui autoturism.

Deoarece conducătorul auto nu s-a conformat semnalelor polițiștilor, s-a procedat la urmărirea acestuia până în curtea unui imobil din localitatea Piatra Șoimului.

Polițiștii au procedat la extragerea din autoturism, imobilizarea și încătușarea conducătorului auto,  un tânăr de 20 de ani, din aceeași localitate.

În urma verificărilor efectuate de polițiști a rezultat faptul că, tânărul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule iar numerele de înmatriculare provizorii care se aflau montate pe autoturism ar fi fost retrase din circulație, începând cu data de 16.08.2022.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul din dotare, reieșind indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.

Menționăm că aceasta nu prezintă probă în dosarul penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.

În cauză a fost întocmit dosar penal, cercetările fiind continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de  conducerea unui vehicul fără permis de conducere, punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat şi conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Sursa: IPJ Neamț

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate