Urmează un weekend de poveste în orașul de sub Cetatea Neamț, gazdă a Festivalului B Zone Folk România

În acest weekend, pe 13 și 14 mai, iubitorii de folk, turiștii și localnicii își dau întâlnire la unul dintre cele mai îndrăgite festivaluri din județul nostru și nu numai: „B Zone Folk România”, în Parcul Cetate din orașul Târgu-Neamț.

Evenimentul, ajuns la a treia ediție, este organizat de Consiliul Județean Neamț, în parteneriat cu orașul Târgu-Neamț, Casa Culturii „Ion Creangă” și Centrul pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare” Neamț.

Timp de două zile, pe scenă vor urca mari nume ale muzicii folk românești. De asemenea, publicul nu va fi lipsit de prestația unor talente locale deja cunoscute în județul Neamț. Pentru cei nostalgici, B Zone Folk România va însemna și o reîntâlnire cu Cenaclul Flacăra, fenomen cultural care a însuflețit românii înainte de 1989 și le-a dat un sentiment al libertății.

Organizatorii invită publicul să exploreze și Ținutul Zimbrului, o zonă care oferă oportunități excelente pentru observarea naturii, turismului ecologic și aventurii în aer liber. Există trasee de drumeții, trasee de ciclism montan, terenuri de camping și facilități pentru pescuit. Datorită importanței sale pentru conservarea zimbrului și a altor specii de animale și plante, Ținutul Zimbrului este o destinație populară pentru ecoturism și este adesea menționat ca un exemplu de bună practică în conservarea mediului înconjurător.

Pe lângă muzică, în Parcul Cetate vor fi la înălțime și bunătățile alese, asigurate de producătorii locali, dar și produsele unicat, realizate de mâinile dibace ale meșterilor populari.

Evenimente precum B Zone Folk România încearcă să obțină, prin divertisment, creșterea numărului de turiști în județul Neamț. Turismul local este o activitate care poate aduce o serie de beneficii economice, sociale și culturale pentru o comunitate, fiind o sursă importantă de venit și dezvoltare pentru oameni și afaceri, contribuind la creșterea economiei locale.

De asemenea, turismul local poate spori gradul de implicare și de mândrie în comunitate, localnicii putând deveni mai conștienți de valorile și de resursele zonei în care trăiesc și pot începe să își aprecieze, să își protejeze și promoveze mai mult patrimoniul cultural și natural.

De la crearea de noi locuri de muncă și venituri, la creșterea gradului de implicare și mândrie în comunitate și promovarea dezvoltării durabile, turismul local poate fi un factor important în dezvoltarea unei regiuni și îmbunătățirea calității vieții oamenilor. „B Zone Folk România” are ca scop principal sprijinirea și promovarea turismul local, pentru a asigura o utilizare sustenabilă a resurselor și a patrimoniului comunității. Și, bineînțeles, un motiv în plus de distracție între prieteni.

Nu uitați, intrarea la festival este liberă!

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate