Urșii sunt tot mai prezenți pe străzile din zona Bicazului

În ultima perioadă, zona Bicazului se confruntă cu o creștere semnificativă a aparițiilor urșilor pe străzi. Locuitorii au fost martorii a două incidente recente, în care un urs a fost surprins ziua în apropierea barajului, iar altul a fost observat alergând pe strada Lunca Bisericii.

Potrivit mărturiilor martorilor oculari, un urs a fost văzut fără teamă, îndrăznind să se aventureze pe lângă străzile frecventate de oameni. Incidentul a avut loc în apropierea barajului din zona Bicazului, iar prezența sa neobișnuită a provocat un moment de panică printre localnici.

Un alt incident a avut loc pe strada Lunca Bisericii, unde un urs alerga în grabă pe carosabil. Oamenii care au asistat la această scenă neobișnuită au fost surprinși și îngrijorați în același timp. S-a observat că ursul căuta o cale de scăpare, într-un mod dezorientat și speriat, în mijlocul zonelor locuite.

Cauzele creșterii aparițiilor ursilor în zonele locuite pot fi multiple, inclusiv schimbările în habitatul natural și diminuarea resurselor alimentare din sălbăticie.

Locuitorii din zona Bicazului sunt încurajați să fie vigilenți și să informeze imediat autoritățile competente despre orice apariție neobișnuită a animalelor sălbatice. De asemenea, li se recomandă să evite hrănirea sau apropierea de aceste animale, pentru a asigura protecția atât a lor, cât și a animalelor sălbatice.

Având în vedere importanța conservării naturii și coexistenței armonioase între oameni și animale sălbatice, se speră că prin conștientizare și acțiuni adecvate, situația în zona Bicazului se va remedia în viitorul apropiat.

sursa foto: Neculai A, cititori ziarbicaz.ro

Vezi mai multe știri pe Ziar Bicaz

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate