Va fi un dezastru! Culoarele de mobilitate prost proiectate vor face inutilizabile multe trotuare din Piatra-Neamț

După cum se știe deja și se vede și din proiecte, culoarele de mobilitate vor avea pe fiecare sens două benzi separate de niște stâlpișori. Pe banda dinspre trotuar vor circula mașinile de transport în comun, salvări, poliție, pompieri și pe cea dinspre axul drumului restul mașinilor.

După cum la fel de bine știe toată lumea, rețeaua de preluare a apelor pluviale (de ploaie) din Piatra-Neamț este mult subdimensionată și pantele de scurgere ale drumurilor ineficiente, astfel că după fiecare ploaie pe marginea drumului se formează bălți care rezistă uneori și câteva zile.

La ora actuală, când plouă sau după ploaie, majoritatea șoferilor nu merg pe prima bandă sau merg extrem de încet pentru a nu stropi din cap până în picioare pietonii.

Desigur că nimeni nu a gândit și nu se va investi niciun leu în redimensionarea rețelei pluviale sau în rigole de scurgere pe marginea drumului, dar o mulțime de mașini vor fi obligate acum să meargă pe banda de lângă trotuar și nu vor merge încet. Autobuzele trebuie să meargă cu o anumită medie de viteze, iar când vorbim de autospecialele de la pompieri sau salvări nu credem că își imaginează cineva că vor merge ușor să nu stropească lumea.

Așadar, în timpul ploii sau ninsorii și o bună perioadă după aceste fenomene meteo nimeni nu va putea folosi trotuarele de lângă culoarele de mobilitate pentru că va fi imposibil să te deplasezi fără să fii stropit din cap până în picioare. E posibil să scape pietonii de pe trotuarele care vor fi amplasate după pistele de bicicliști doar că aici vor fi stropiți bicicliștii.

Va fi un dezastru total, iar șansele ca cineva de la primărie să recunoască că s-a proiectat greșit și să intervină acum cât se mai poate în amenajarea de rigole de scurgere este aproape imposibil. Cei de la primărie nu știu să accepte că e posibil să facă ceva greșit. Ei zic că trebuie să termine oricum aceste culoare, să arate bine ca lumea să-i voteze, dar asta e doar în visele lor sau doar dacă între montarea stâlpilor de delimitare a benzilor și alegeri nu va fi nicio ploaie.

I.R.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate