Va ninge în continuare. COD GALBEN în Neamț

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ – COD GALBEN
Interval de valabilitate: 20 noiembrie, ora 10 – 21 noiembrie, ora 10

Fenomene vizate: ploi însemnate cantitativ

În intervalul menționat va ploua însemnat cantitativ în Oltenia, în cea mai mare parte a Munteniei, precum și în zonele montane aferente, până la altitudini de 1700 m. Ploile vor avea și caracter de aversă, iar cantitățile de apă vor depăși 25…35 l/mp și pe arii restrânse 50 l/mp.
Notă: Temporar va ploua și în restul regiunilor, pe arii restrânse se vor acumula cantități de apă de 15…20 l/mp, iar în Dobrogea și Bărăgan vor fi averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului, ce pot lua aspect de vijelie.

COD GALBEN
Interval de valabilitate: 21 noiembrie, ora 5 – 21 noiembrie, ora 18

Fenomene vizate: predominant ninsori moderate cantitativ

Local la altitudini în general de peste 1500 m în Carpații Meridionali, precum și în Carpații Orientali și în jumătatea nordică a Moldovei va ninge moderat cantitativ și se va depune strat nou de zăpadă, pe alocuri în jurul a 10 cm.
În zona deluroasă și montană a Moldovei, precum și în Carpații de Curbură trecător vor fi și precipitații mixte și izolat se va depune polei.


COD GALBEN
Interval de valabilitate: 21 noiembrie, ora 5 – 21 noiembrie, ora 18

Fenomene vizate: intensificări ale vântului

Vântul va prezenta intensificări în sudul Olteniei și în Dobrogea, unde vor fi rafale de 55…60 km/h și izolat de peste 70 km/h în zona costieră. Notă: Local și temporar vor mai fi intensificări ale vântului și în Muntenia și Moldova, cu viteze în general de 45…55 km/h.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate