„Vacanțe Muzicale ” 2023 (conferință de presă) – concluzii după festival

Luni, 10 iulie, în sala „Calistrat Hogașˮ din cadrul Consiliului Județean Neamț, s-a desfășurat o conferință de presă în care au fost trase câteva concluzii privind ediția din acest an a festivalului „Vacanțe Muzicale la Piatra-Neamț”, încheiată recent.

Cred că au fost șapte zile pline de evenimente de bună calitate. Publicul a fost alături de noi într un număr foarte mare, ceea ce mă bucură.

În afară de vremea care ne-a ținut de fiecare dată cu emoții, cred că a fost aproape perfect.

Am avut ecouri că e cea mai bună ediție de până acum, așa că ne uităm cu speranță, dar și cu îngrijorare pentru anul viitor și pentru următoarea ediție.”, a declarat doamna Carmen Năstasă, managerul Centrului pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare”

Mihaela Spiridon, directorul artistic al festivalului, a declarat că se bucură că străduințele echipei din spatele festivalului au dat roade și că deja se gândește la ce ediție spectaculoasă va avea loc peste doi ani, când se vor împlini 50 de ani de „Vacanțe Muzicale”.

„(…)Toți invitații noștri, cei de anul acesta și cei din anii trecuți au remarcat devotamentul, această dăruire totală a echipei care organizează acest festival(…) Toți sunt niște oameni extraordinari, nu neapărat pentru că sunt plătiți pentru așa ceva. Realmente, acest spirit al „Vacanțelor”, le-a pătruns în <fibră>, și asta se cunoaște (…)Și eu am avut emoții mari la fiecare concert, atât la cele care s-au desfășurat în aer liber, cât și la cele care au avut loc în sala Consiliului Județean, cele trei concerte camerale, care au fost senzaționale.”, a precizat doamna Mihaela Spiridon.

Ediția curentă a Vacanțelor Muzicale a beneficiat de finanțarea Consiliului Județean Neamț și a Ministerului Culturii. Partener al proiectului a fost Primăria municipiului Piatra-Neamț.

Bugetul estimativ al festivalului din acest an a fost de aproximativ un 1.000.000 de lei.

 Festivalul Internaţional Vacanţele Muzicale la Piatra-Neamţ a devenit un brand al ținutului Neamț, despre care se poate spune că a depăşit graniţele ţării.

Timp de şapte seri, ţinutul Neamţ a fost cuprins de acorduri ale celor mai diverse genuri muzicale: simfonic, pop, operă, rock, jazz, muzică veche, corală sau camerală.

sursa video: Centrul pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare”/ Facebook

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate