Val de abateri pe șoselele din Neamț/Unii chiar au întrecut orice limită

Depistați în flagrant de polițiștii rutieri

La data de 23 martie a.c., în jurul orei 17.20, polițiștii din cadrul biroului Rutier Piatra Neamț au depistat în trafic pe DJ 156 A, în localitatea Tazlău, un bărbat de 49 de ani din aceeași localitate, în timp ce conducea un moped.

Cu ocazia verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române, s-a constatat faptul că acesta nu deține permis de conducere iar mopedul nu era înregistrat.

Totodată, în urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o concentrație de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care bărbatul a fost condus la spital, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul neînmatriculat.

***

La data de 23 martie a.c., în jurul orei 19.05, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Români au depistat în trafic pe DC 173, în localitatea Români, un tânăr de 19 ani, în timp ce conducea un ansamblu format din tractor agricol și remorcă.

În urma verificărilor efectuate de polițiști a rezultat faptul că, atât tractorul cât și remorca nu erau înregistrate.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de punere în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.

***

La data de 24 martie a.c., în jurul orei 18.05, polițiștii din cadrul Poliției orașului Roznov au depistat în trafic, pe strada Dealului din localitatea Piatra Șoimului, un autoturism condus de un bărbat de 34 de ani, din aceeași localitate.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule și nu are asupra sa documentele prevăzute de lege. Totodată, pentru autoturismul în cauza nu era emisă nicio poliță RCA iar inspecția tehnică periodică era expirată.

Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 0,34 mg/l în aerul expirat.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Totodată au fost aplicate sancțiuni contravenționale iar ca măsură complementară, au fost reținute certificatul de înmatriculare și plăcuțele de înmatriculare ale autoturismului, fiind eliberată dovadă fără drept de circulație.

***

La data de 24 martie a.c., în jurul orei 19:35, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Sagna au depistat în trafic, pe strada Nicolae Grigorescu, în localitatea Doljești, un moped condus de un bărbat de 43 de ani, din aceeași localitate.

Deoarece acesta prezenta halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o concentrație de 1,07 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În urma verificărilor efectuate de polițiști a rezultat faptul că bărbatul nu deține permis de conducere.

În cauză a fost întocmit dosar penal cu privire la săvârșirea infracțiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Sursa: IPJ Neamț

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate