Val de tragedii în Neamț: înghițiți de ape, la scăldat. Cei doi frați scoși din apele Moldovei au fost declarați decedați

Ieri, 2 iulie, ca urmare a unui apel la 112, pompierii au fost solicitați să intervină pentru căutarea unor persoane posibil înecate în râul Moldova în comuna Horia. La locul solicitării s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Roman cu o autospecială complexă pentru intervenție,  o barcă și două ambulanțe SMURD (TIM și EPA), a transmis ISU Neamț. La locul producerii evenimentului a ajuns și un scafandru de la ISU Neamț.

O fată de 17 ani a fost scoasă din apă de cetățeni până la sosirea forțelor de intervenție. Manevrele de resuscitare au avut succes și a fost transportată la spital, unde a fost internată la terapie intensivă. Din păcate, aceasta nu a supraviețuit, în ciuda tuturor eforturilor. A fost declarată decedată la spital în această dimineață

Căutările au continuat până astăzi pentru fratele tinerei, în vârstă de 18 ani. Acesta a sărit în apele Moldovei pentru a-și salva sora. Misiunile de căutare a băiatului înecat în râul Moldova au încetat ieri în jurul orei 21:00, iar în această dimineață la ora 05:00 au fost reluate. La misiunea de căutare au participat câte un scafandru de la ISU Neamț, Bacău, Botoșani și Vrancea.

Astăzi, 3 iulie, în jurul orei 12.30, ISU Neamț a transmis că băiatul a fost găsit în zona în care s-a înecat, fără semne vitale.

Potrivit ISU Neamț, 3 persoane au suferit atacuri de panică fiind transportate la CPU Roman. O femeie în vârstă de 40 ani și o fată de 16 ani au fost transportate de echipajul SMURD,  iar un băiat în vârsta de 13 ani a fost transportat de un echipaj de la SAJ.

Sincere condoleanțe familiei!

Din păcate, evenimentul nu este singular. La sfârșitul lunii iunie, un alt tânăr, de 18 ani, a murit înecat tot în apele Moldovei.

Citiți și: Tragedie în Neamț: Tânărul scos din apele râului Moldova nu a mai putut fi resuscitat

De asemenea, în această după-amiază, un bărbat a murit înecat în ștrandul din Piatra-Neamț. Din păcate, manevrele de resuscitare nu au avut succes nici în cazul său.

Citiți și: Tragedie în Ștrandul din Piatra-Neamț. Un bărbat înecat nu a mai putut fi resuscitat

În toate cazurile a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă, pentru a se stabili, cu exactitate, circumstanțele producerii evenimentelor.

Condoleanțe!

RECOMANDĂRI

Pompierii nemțeni vă recomandă să respectați regulile de prevenire pentru a evita producerea unor astfel de evenimente nedorite:

• frecventaţi doar locurile special amenajate pentru înot şi scăldat;
• evitaţi scăldatul în râuri, lacuri, canale sau alte cursuri de apă unde malurile sunt abrupte, curenţii foarte puternici, albiile nămoloase sau pline cu plante, pietre, crengi şi trunchiuri de copaci;
• nu realizaţi acte de teribilism prin plonjarea de pe platforme, poduri sau alte elemente de construcţii;
• nu intraţi în apa rece înfierbântaţi;
• nu vă aventuraţi în apă seara târziu sau pe timp de noapte;
• nu vă aventurați în apă când sunteți în stare de ebrietate;
• să nu lăsaţi copiii nesupravegheaţi lângă şi în apă.

Scăldatul poate deveni un pericol dacă este alimentat de neglijență și de ignorarea regulilor!

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate