Valul de Lumină, la Curtea Domnească – Ziua Internațională a Comemorării Bebelușilor și a Copiilor

Valul de Lumină – Mai sus de nori unde iubirea de îngeri ne adună în fiecare an pe 15 octombrie

Pe 15 octombrie, Asociația Născută Înger din Piatra-Neamț vă invită la „Valul de Lumină”. Evenimentul este dedicat Zilei Internaționale a Comemorării Bebelușilor și a Copiilor.

„Sâmbătă, 15 octombrie, în jurul orei 18.45, vă aștept să ne unim lacrimile și să le trimitem către cer pe platoul Curții Domnești. Cei care vor să le pregătim lumânări și pachețele, vă așteptăm alături de noi!”, a transmis Carmen Suciu de la Asociația Născută Înger Piatra-Neamț.

Va avea loc o slujbă de pomenire, iar părinţii de îngeri pot aprinde candele în memoria copiilor care au părăsit această lume prea devreme. Asociația Născută Înger dorește să fie un real sprijin pentru acești părinți.

***

În fiecare an, pe 15 octombrie se celebrează “Ziua Internațională a Comemorarii Bebelușilor și a Copiilor”, eveniment ce se desfășoară anual în Statele Unite, Canada, Australia, Japonia, dar și în câteva țări europene.

Pe 15 octombrie, la ora 19.00 (ora locală din fiecare țară) se aprind lumânări, în memoria copiilor plecați prea curând dintre noi. Timp de o oră lumânările sunt lăsate să ardă și astfel, datorită diferenței de fus orar, se creează un „Val de Lumină ” care face înconjurul globului și durează 24 de ore.

Imagini din 2021:

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate