Vameșul de la Poiana Teiului se laudă că este susținut de șefii din poliție și procuratură

Vameșul de la Poiana Teiului este un personaj care a intrat în folclorul local de acum, dar care nu este deranjat deloc de nicio instituție a statului. Acest individ ”vămuiește” mai toate hoțiile cu lemn din zonă iar cei care nu plătesc sunt, ca prin minune, prinși la furat, li se fac dosare penale și li se confiscă tot.

Tot din ceea ce spun cei vămuiți, Vameșul a ajuns să ceară și 20.000 lei la un camion cu lemn furat din care hoțul scoate cam 35.000 lei, deci a ajuns să ia mai mult de jumătate din ce fură hoții. Dacă am fi auzit câteva povești legate de acest personaj am fi zis că sunt oameni cu care se află în relații de dușmănie, dar din păcate auzim povești cu el de ani de zile de la oameni din toate mediile sociale din zona Poiana Teiului.

Elementul comun la mai toate poveștile cu Vameșul de la Poiana Teiului este că acesta se laudă, și timpul dovedește că lauda lui are și o bază reală, că este susținut de oameni din conducerea Poliției Neamț și de procurori.

Suntem acum în documentarea unor întâmplări penale cel puțin stranii din ”zona de competență” a Vameșului și momentan doar atragem atenția celor care ar trebui să se ocupe și nu o prea fac că a sosit vremea să se apuce de treaba. Dacă nu știu despre cine vorbim, deși e puțin probabil, ne pot suna să le oferim indicii ce nu le putem face publice.

Pentru cititori, Vameșul este un personaj pus să aplice legea în zona Poiana Teiului, dar care aplică legea doar celor ce nu dau mita corespunzătoare după cum spune mai toată lumea care îl cunoaște și cu care am vorbit și noi.

Va urma.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate