Vânzătorii de pepeni, fugăriți de Poliția Locală

Majoritatea vânzătorilor ambulanți cu pepeni din zona Pieței Centrale au dispărut după ce au fost amendați agresiv de Poliția Locală. Motivul… ocuparea terenului public.

Cei care cunosc situația care se petrece de aproximativ o săptămână au folosit chiar termenul de „hăituire”. Se pare că e mai simplu să vizitezi și să amendezi, decât să ajuți comerciantul să intre în legalitate sau să se găsească o formulă de compromis, mai ales că vorbim de un regulament intrat în vigoare abia în acest an – H.C.L. 43/2022 – Regulamentul de ocupare a domeniului public pentru funcționarea teraselor și efectuarea comerțului stradal ocazional.

Mai multe detalii puteți citi aici – click.

E bine că există regulamente într-un oraș de secol 21 dedicate, se pare, inclusiv bunicuțelor „infractoare” care vând mărar la colț de stradă și devalizează visteria primăriei în acest mod, numai că aceste regulamente sunt pentru unii mumă, pentru alții ciumă. Mai există diverse personaje de neatins care ocupă de ani de zile diverse terenuri ale primăriei și nu au fost deranjate sau amendate vreodată de nimeni. Cei mai vulnerabili, însă…

Rămâne de văzut cu ce bani își vor achita vânzătorii de pepeni amenzile care sunt, probabil, mai mari decât profitul lor din acest sezon. Până atunci, cumpărați pepeni de la supermarket, aduși de prin alte țări. Cei românești au fost amendați și trimiși acasă, să se strice.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate