Vara „înfloresc” delictele silvice – verificări și amenzi uriașe în Neamț

La data de 8 iunie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Bicaz au oprit, pe DN 12C, în localitatea Bicazu Ardelean, o autoutilitară pentru verificarea legalității transportului de material lemnos.

Deoarece existau suspiciuni cu privire la cantitatea de material lemnos transportat, autoutilitara a fost însoțită de polițiști la Ocolul Silvic Bicaz, pentru verificări, rezultând o diferență de 2,43 m.c. material lemnos transportat în plus, față de cantitatea înscrisă în documentele de transport, respectiv 26,64 m.c. material lemnos, fiind luată măsura sancționării contravenționale cu amendă în valoare de 2.000 de lei, conform Legii nr. 171 din 2010 și măsura complementară de confiscare a volumului de 2,43 m.c. material lemnos.

***

La data de 8 iunie a.c., polițiștii din cadrul B.D.N.E. Bicaz- Serviciul Rutier Neamț au acționat pentru verificarea legalității transporturilor de material lemnos.

Astfel, în jurul orei 08:00 polițiștii au oprit pentru control, în localitatea Bicaz, o autoutilitară care transporta 1,66 m.c. cherestea.

Deoarece existau suspiciuni cu privire la cantitatea de material lemnos transportat, autoutilitara a fost însoțită de polițiști la Ocolul Silvic Bicaz, pentru verificări, rezultând o diferență de 1,15 m.c. cherestea transportată în plus, față de cantitatea înscrisă în documentele de transport, fiind luată măsura sancționării contravenționale cu amendă în valoare de 1.000 de lei, conform Legii nr. 171 din 2010 și măsura complementară de confiscare a volumului de 1,15 m.c. cherestea.

Totodată, pentru neregulile constatate la nivelul transportului au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de 12.000 de lei, conform H.G. 69 din 2012, fiind dispusă suspendarea dreptului de utilizare a vehiculului, pe o perioadă de 6 luni și reținerea certificatului și plăcuțelor cu numerele de înmatriculare.

***

În continuare, în jurul orei 10:50 polițiștii au oprit pentru control, pe DN 12 C, în localitatea Tașca, o autoutilitară care transporta 36,25  m.c. lemn rotund.

Deoarece existau suspiciuni cu privire la cantitatea de material lemnos transportat, autoutilitara a fost însoțită de polițiști la Ocolul Silvic Bicaz, pentru verificări, rezultând o diferență de 6,39 m.c. material lemnos transportat în plus, față de cantitatea înscrisă în documentele de transport, fiind luată măsura sancționării contravenționale cu amendă în valoare de 4.000 de lei, conform Legii nr. 171 din 2010 și măsura complementară de confiscare a volumului de 6,39 m.c. material lemnos.

Sursa: IPJ Neamț

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate