Vasile Apopei, noul președinte ales al PSD Târgu-Neamț. Liderul Daniel Harpa i-a predat ștafeta, după 11 ani

Joi, 23 noiembrie, a avut loc Conferința de alegeri a organizației orășenești PSD Târgu-Neamț.

Evenimentul a umplut sala cu sute de social-democrați din orașul de sub Cetate- tineri, doamne și domni, seniori veniți să-și aleagă noul președinte, după cei 11 ani în care lider le-a fost Daniel Vasilică Harpa, ales ulterior, în primăvara acestui an, președintele organizației județene.

La conferință au participat, ca invitați, și parlamentarii Ciprian Șerban și Răzvan Cuc, primari din alte localități nemțene,  responsabili de zone, preoți din oraș, Neculai Pușcașu- președintele seniorilor social-democrați din Neamț, Carmen Elena Nastasă- președinta OFSD Neamț și Lucian Manole- președintele TSD Neamț, Adrian Păduraru și Dragoș Chitic- vicepreședintii Consiliului Județean Neamț și alte figuri politice din judet.

Remarcăm și o mișcare interesantă făcută de Vasile Apopei, și anume invitarea la conferința de alegeri PSD a președinților tuturor formațiunilor politice locale. Așa se explică prezența în sală a unor nume precum Neculai Preda de la PMP sau Bălțătescu de la ALDE. Nu ne suprinde că președintele PNL Târgu-Neamț, Andrei Aciorcârlănoae, nu a dat curs invitației.

Evenimentul a fost prezidat de către Daniel Harpa. Acesta și-a prezentat raportul de activitate într-o manieră inedită: 11 ani în 11 minute, un material video în care a atins esențialul din activitatea sa politică și administrativă la Târgu-Neamț, din 2012, când a intrat în politică, și până acum.

 „Este cu o emoție aparte, am predat ieri conducerea PSD Târgu-Neamț colegului meu, viceprimarul Vasile Apopei.

PSD are la Târgu-Neamț o echipă extraordinară, care a fost alături de mine în ultimii 11 ani atât în frumusețea realizărilor, cât și în provocările pe care le-am depășit împreună, de fiecare dată. Mulțumesc tuturor pentru susținerea necondiționată, pentru implicare, pentru fiecare idee pusă în practică.

Am crescut împreună ca o familie politică puternică și continuăm să rămânem uniți. Sunt convins că Vasile Apopei va continua și chiar va îmbunătăți rezultatele organizației PSD Târgu-Neamț.

Las pe mâini bune organizația, însă, ca președinte al organizației județene, voi fi mereu atent la ce se întâmplă și aici- la Târgu-Neamț, orașul sufletului meu.

Felicitări și mult succes, Vasile APOPEI și echipei PSD Târgu-Neamț!”, a transmis Daniel Vasilică Harpa, primarul orașului de sub Cetatea Neamț, fost președinte PSD Târgu-Neamț și actual președinte al organizației județene PSD Neamț.

Mai apoi, Vasile Apopei și-a prezentat planul de activități pentru perioada următoare, după care a fost ales, în unanimitate, noul președinte PSD Târgu-Neamț. Predarea de stafetă, de la Daniel Harpa la Vasile Apopei, a fost poate cel mai emoționant moment al serii.

Fii sincer și acceptă riscuri!

Fără deviza asta nu știu dacă astăzi aș fi stat aici, să am ocazia să primesc acest mandat.

Cariera mea politică nu a început nici pe treptele primăriei, nici în săli de conferință, nici pe scenă. Cariera mea politică a început între oameni, în casa mea și a celor care au simțit nevoia de schimbare, a început pe străzile orașului nostru între toate problemele sale, a început cu idei notate care păreau uneori doar vise, dar visele s-au materializat și astăzi cei prezenți aici avem posibilitatea de schimbare… însă nu separat.

Sunt sigur că vă întrebați de ce am ales să invit și adversarii politici. Ce a fost în mintea ta, vrei să ți-o încasezi? Cel puțin asta m-a întrebat fiica mea. Vreau să accept riscuri și să vă transmit că sunt dispus să ascult mai ales atunci când părerile sunt diferite de ale mele. Cred că este important să existe un canal de comunicare eficient și civilizat chiar și între adversarii politici pentru că, până la urmă, cu toții avem același obiectiv: bunăstarea comunității noastre, chiar dacă ne separă ideologii, partide și politici diferite. Un lucru este cert pentru noi: nu vom fi prieteni, nu vom avea cele mai comode discuții, dar nici nu contează asta, pentru că dacă putem depăși ceea ce ne separă, ne vom îndeplini și obiectivul.

Echipei mele îi mulțumesc pentru sprijin și încrederea acordată. Nu pot să vă promit doar zile bune pentru că deja mă cunoașteți și știți modalitatea mea de lucru, dar pot să vă ofer timpul și atenția mea pentru toate provocările care vor urma și cu siguranță nu vor fi nici puține și nici ușoare.

PREACUCERNICILOR PĂRINȚI vă mulțumesc că ați acceptat să participați la această conferință de alegeri. Ceea ce ne mai ține uniți este credința și frumusețea creștină și dintotdeauna orașul nostru a fost indicativ pentru cele două, însă în ultima perioadă mai mult s-a resimțit frica în rândul nostru și știu că mesajul puternic transmis din sânul bisericii a fost: să nu vă fie frică! Chiar dacă el a fost transmis într-un anumit context, depășit în prezent, ar trebui însușit, extins și retransmis către oameni ca mesaj al reapropierii de credință și Dumnezeu pentru că frica încă se resimte.

Așa cum spuneam la începutul discursului meu, cred că fiecare dintre cei prezenți astăzi putem contribui activ pentru comunitatea noastră chiar dacă nu împărtășim aceleași opinii, aceleași echipe și planuri, însă vreau și îmi doresc să cred că la masa dialogului putem avea cu toții loc.

Vă mulțumesc!„, a spus noul președinte ales al PSD Târgu-Neamț în discursul săul.

Oficial, Vasile Apopei este și candidatul PSD pentru funcția de primar al orașului Targu-Neamț.

Vezi mai multe știri pe Ziar Targu Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate