Vești noi despre drumul expres Piatra-Neamț – Bacău

Prefectul județului Neamț, Adrian Niță, a transmis astăzi o serie de informații despre cum evoluează proiectul drumului expres Piatra-Neamț – Bacău, un drum foarte așteptat de nemțeni.

„După ani de promisiuni, suntem mai aproape ca niciodată de realizarea drumului expres Piatra Neamț – Bacău, un proiect esențial pentru regiune, promis de peste 30 de ani. În 2019, guvernarea PSD a alocat fonduri pentru studiul de fezabilitate și proiectare, iar acum, sub conducerea unui nou prim-ministru social-democrat, avem șanse reale de a vedea acest proiect important finalizat.”, a declarat prefectul Adrian Niță.

În acest sens, în perioada următoare sunt mai multe dezbateri publice programate. Aceste dezbateri sunt estențiale pentru obținerea acordului de mediu, un pas crucial în avansarea proiectului.

Dezbaterile au loc după cum urmează:

* Piatra-Neamț: Sediul Consiliului Județean Neamț, Strada Alexandru cel Bun, nr. 27, Sala de ședințe Ion Creangă, pe 09.01.2024, începând cu orele 10:00.

* Zănești: Căminul Cultural, Strada Națională nr. 198, tel: pe 09.01.2024, începând cu orele 14:00.

* Racova (județul Bacău): Sediul Primăriei, Strada Avicola nr. 5, Sala de ședințe, pe 10.01.2024, începând cu orele 10:00.

Dezbaterea va include discuții privind raportul de impact asupra mediului și studiile de evaluare. Reamintim că toate studiile geo necesare au fost finalizate, atât cele în teren, cât și în laborator, mai transmite prefectul de Neamț.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate